20 de ani la standard digital. Forumul International ECDL

Conferinta ECDL din Malta (18 – 19 mai 2017) a avut pe agenda discursuri din partea lui Damien O’Sullivan, CEO al ECDL Foundation sau prezentari sustinute de operatorii nationali ECDL si de catre alti parteneri acreditati, care au subliniat nevoia de a debloca accesul la oportunitatile oferite de viata digitala si societatea informationala pentru cat mai multi oameni.

Hon. Evarist Bartolo MP, Ministrul Educatiei si Ocuparii Fortei de Munca din Malta a declarat: “Educatia digitala trebuie sa faca parte din contextul mai larg al educatiei.”

Pana in prezent, 15 milioane de candidati de pe toate continentele lumii s-au inregistrat in programul de certificare ECDL, reconfirmand prima pozitie pentru standardul ECDL ca cel mai raspandit program de certificare IT.

 

ECDL ROMANIA s-a numarat printre operatorii nationali premiati in cadrul competitiei Best Practice Awards, castigand votul participantilor pentru proiectul pilot ECDL EduHub, cel mai recent concept educational deschis in cadrul Veranda Mall din Bucuresti, un spatiu dedicat tinerilor care trebuie sa tina pasul cu tehnologia digitala. 

 

Forumul International ECDL are loc anual. Evenimentul este unul de o importanta majora intrucat reuneste toti operatorii ECDL la nivel global, subliniind principalele aspect cheie si oportunitati, care decurg din implementarea standardului ECDL in lume.

 

ECDL –  European Computer Driving Licence este recunoscut la nivel international in peste 100 de tari. In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

 

ECDL Foundation este o organizatie internationala dedicata dezvoltarii standardelor de competente digitale la nivelul fortei de munca, in educatie si la nivelul societatii in general. Programele de certificare, oferite prin intermediul unei retele globale active, permit indivizilor si organizatiilor sa evalueze, sa dezvolte si sa certifice competente de utilizare a computerelor si a altor instrumente digitale, pe baza standardului recunoscut global, ECDL/ ICDL.

Calitatea si reputatia ECDL sunt construite 20 de ani de experienta in a asigura programe de certificare in 41 de limbi vorbite pe toate continentele lumii. Succesul ECDL se bazeaza pe inovarea continua in dezvoltarea de programe de certificare, intre care cele mai noi module Computing, Digital Marketing sau Information Literacy, pe angajamentul pentru metodologii riguroase de testare si  aderarea consecventa la standardele ECDL de asigurare a calitatii.

 

ECDL ROMANIA este Operatorul National al licentei ECDL in Romania din anul 2002, cu o retea de peste 700 de centre de testare acreditate, asigurand tuturor oportunitatea de a obtine si de a-si certifica la un anumit nivel competentele digitale. 

Pentru mai multe informatii accesati www.ecdl.ro / http://ourstory.ecdl.org/.

ECDL – European Computer Driving Licence, standardul global pentru certificarea competentelor digitale.

Sursa acestui articol.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.