Ai colaborat vreodata cu o Unitate Protejata?

Iti mai amintesti cum a fost cand ti-ai cautat pentru prima data un loc de munca? In mod categoric nu a fost foarte simplu. Cand esti la inceput de cariera si nu ai experienta e destul de complicat.

Hai sa facem un mic exercitiu de imaginatie. Cum crezi ca ti-ar fi fost daca ai fi avut o dizabilitate? Sa zicem ca ai fi fost orb sau intr-un scaun cu rotile? Si mai greu, nu-i asa? Ei bine, exista o multime de persoane care au dizabilitati si care isi cauta un loc de munca. Nu le e deloc simplu si cele care vor cu adevarat sa munceasca si care bineinteles pot sa faca fizic acest lucru, reusesc. Putin mai greu, dar reusesc.

Viata multor persoane cu dizabilitati s-a schimbat in momentul in care au aparut Unitatile Protejate, deoarece li s-a dat sansa multora dintre ele sa aiba un loc de munca decent si bine platit. O Unitate Protejata este o companie care din totalul de angajati are cel putin 30% persoane care au diverse dizabilitati. Persoanele acestea sunt selectate in asa fel incat sa isi poata pune in valoare cunostintele si abilitatile. Ele isi vor desfasura activitatea in conditii absolut normale si daca e cazul, adaptate dupa nevoile lor.

Unitatile Protejate sunt solicitate in general de catre companiile care au peste 50 de angajati. De ce? Pentru ca acestea sunt obligate prin lege sa aiba cel putin 4% angajati cu dizabilitati. Bineinteles ca in cele mai frecvente cazuri nu se intampla asa. Multi angajatori nu angajeaza persoane cu dizabilitati si prefera sa plateasca bugetului de stat 50% din salariul de baza minim pe tara inmultit cu numarul de locuri de munca in care nu au angajat persoane cu dizabilitati.

Exista insa si o varianta in care angajatorii pot ajuta persoanele cu dizabilitati, chiar daca nu le angajeaza in mod direct, ci colaboreaza cu o Unitate Protejata. Prin incheierea unu parteneriat cu o Unitate Protejata, nu trebuie sa mai angajeze 4% persoane cu dizabilitati.

Sunt si in Romania Unitati Protejate, iar una dintre ele este CompaniaDDD.ro. Aceasta firma deratizare  functioneaza ca si Unitate Protejata din 2014, cu avizele obtinute in 2016. Aici angajatii sunt foarte multumiti de conditiile de munca, iar clientii satisfacuti pe deplin de calitatea serviciilor oferite.

Orice companie are nevoie de servicii de deratizare, dezinfectie si dezinsectie. Apeleaza cu incredere la Compania DDD. Mai multe detalii vei gasi pe site.

Tu ai colaborat vreodata cu o Unitate Protejata?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.