Anvelopele Kleber

Prima anvelopă sub marca Kleber-Colombes a fost lansata pe piața franceză. Acesta a fost o anvelopa de iarna Kleber cunoscut asub numele de “Ursul Alb” (L’ours Blanc) și a existat chiar un model diferit, produs pentru vehiculele de marfă. Una dintre caracteristicile anvelopei a fost, însă, imaginea unui urs alb în fața unui aisberg acoperit de zăpadă.

Din fericire, modelul s-a dovedit a fi un succes, mai ales în rândul firmelor de transport. O companie, o fabrică de produse lactate numită Le Petit, a montat această anvelopă la toate vehiculele sale de livrare.

Anvelopele „Ursul Alb” au fost recunoscute în 1950, când Maurice Herzog, angajat pentru Kleber, a condus o expediție franceză la Himalaya. La 3 iunie, au atins vârful de înălțime de 8.078 de metri al orașului Annapurna. Acolo, Herzog a plantat tricolorul francez, fanionul clubului său de alpinism și standardul lui Kleber-Colombes. Uimitoarea lui faptă a fost relatata de reviste din întreaga lume și firma franceză nu a putut să viseze la o publicitate mai bună.

Admirația prezidențială
În 1951, Kleber a devenit faimos pentru oferirea unei invenții importante și o contribuție vitală pentru dezvoltarea industriei de anvelope. În timpul Salonului Auto de la Paris, în fața președintelui Rene Coty, inginerii firmei au prezentat prima anvelopă prevăzută cu o cameră de aer.

Acest lucru a avut un interes deosebit, mai ales ca firma a demonstrat ca acest nou model de anvelope ofera rezistenta pe termen lung. Președintele însuși a luat parte la aceste teste și, aparent, s-a declarat foarte multumit.
Mai târziu, în 1968, firma a încetat să caute un nume pentru a-și da marca pariziană, întrucât a renunțat în cele din urmă la partea Colombes a titlului și de atunci a fost cunoscută sub numele de Kleber. Primul model lansat sub această nouă denumire a fost anvelopa Boxer, compania franceză revenind la tradiția de a-și publica produsele cu câini pe anvelope. Numele acestui produs nu lasă nici o îndoială cu privire la rasa care a fost aleasă să o promoveze.

Succes continuu
Kleber a schimbat proprietarii în 1980. După ce a lucrat independent timp de câteva decenii, șefii săi au decis să stabilească legături cu anvelopele Michelin Franța – până în prezent, conexiunea Kleber Michelin continuă să fie puternică.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.