Apple cumpără tehnologia care „vede” lumea din jurul tău

Ambițiile care țin de realitatea virtuală nu par a se opri în curând pentru Apple, iar asta nu poate decât să ne bucure.

Potrivit unui raport publicat de Financial Times, Apple a cumpărat Flyby Media, un startup care are în vedere realitatea augmentată. Practic, a dezvoltat o tehnologie care permite telefoanelor mobile să „vadă” lumea înconjurătoare. Compania a colaborat cu Google în trecut, pentru capacitățile de recunoaștere ale faimosului Project Tango.

Flyby Media a fost partener de software în proiectul Google, apoi a folosit același IP pentru a dezvolta o aplicație destinată unui public mai larg. Aceasta permite telefonului mobil să scaneze obiectele din lumea reală, apoi să le salveze într-o colecție. Chiar dacă nu sună chiar a ceva inedit, tehnologia din spate a fost, cu siguranță, cea care a atras atenția celor de la Apple. Faptul că telefonul poate înțelege fără ajutor lumea înconjurătoare din spatele lentilei camerei un truc tehnic remarcabil, care a mai fost încercat și de alții, în trecut.

Flyby Media a fost fondată de Cole Van Nive și Oriel Bergig în 2010, apoi li s-a alăturat și Mihir Shah. Compania a ajuns la fonduri în valoare de 13,78 de milioane de dolari, potrivit CrunchBase.

Apple pare din ce în ce mai interesată de realitatea virtuală, iar asta se întâmplă de câțiva ani. Chiar de pe vremea lui Steve Jobs, gigantul din Cupertino a experimentat cu prototipuri și chiar a patentat câteva invenții, înainte să decidă că tehnologia e prematură. Acum, cu competitori precum Samsung, cu Gear VR, Facebook, cu Oculus Rift, Magic Leap, și alte eforturi din partea Microsoft și Google, Apple a decis să țină pasul. Dincolo de achiziționarea multor companii mici, care au dezvoltat tehnologii în strânsă legătură cu realitatea virtuală, a angajat și un specialist de top în domeniu, Doug Bowman.

 

 

Totuși, încă nu știm cum vede Apple realitatea virtuală. Tehnologia ar putea fi folosită pentru a construi un dispozitiv similar Google Cardboard sau Gear VR, sau ar putea fi direct încorporată în iPhone-urile viitoare.
Sursa acestui articol.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.