Cea mai mare unitate de stocare din lume poate fi acum cumpărată

După ce a anunțat anul trecut cel mai mare SSD din lume la Flash Memory Summit în California, Samsung a decis azi să-l pună în vânzare.

Dezvoltând o memorie nouă, bazată pe o arhitectură NAND 3D, față de cea clasică 2D, gigantul coreean a reușit să depășească capacitățile maxime oferite de HDD-urile clasice, adică 10TB, oferind în luna august, anul trecut, cea mai mare unitate de stocare din lume: SSD-ul PM1633a de 15.36 TB.

Dispozitivul are o diagonală de 2.5 inci și oferă un spațiu pentru mai multe astfel de unități de stocare decât HDD-urile clasice de 3.5 inci. În acest fel companiile care administrează servere și baze de date vor putea beneficia nu doar de unități de stocare ce oferă capacități record, dar din cauza noilor mărimi, acestea pot încăpea într-un număr mai mare pe un ”raft” decât puteau încăpea cele clasice pe disc magnetic.

Fabricantul coreean a reușit să înghesuie noua capacitate de memorie record într-un format atât de mic mulțumită celor 512 cipuri de memorie V-NAND a câte 256GB fiecare. Samsung susține că utilizatorii vor putea umple cei 15.36TB de informație în fiecare zi fără nici o problemă, și că noua unitate de stocare oferă o unealtă specială care poate proteja informația stocată pe SSD-uri atunci când au loc pene de curent sau alte incidente care pot bruia stocarea de date.

Din păcate nu se știe prețul noului SSD, dar putem specula că depășește cu ușurință 1500 de dolari. Cum era și de așteptat, ”monstrul” de la Samsung va fi disponibil doar marilor companii și firmelor specializate în stocarea de date. Tot ce putem spera e că într-un viitor apropiat, PM1633a va deveni dispoibil și nouă muritorilor de rând.

Cea mai mare unitate de stocare din lume este de vânzare
Sursa acestui articol.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.