Cele mai bune filme de groază/horror în 2016

Filmele de groază se numără printre genurile de filme preferate ale românilor, iar în această perioadă vor exista numeroase producţii care să te sperie suficient de tare.

Câteva dintre acestea vor putea fi urmărite chiar în sălile de cinema din ţara noastră, care rămân însă destul de precaute în promovarea filmelor horror comparativ cu alte genuri.

Oferta este una variată: vor exista câteva filme de groază cu zoombies, dar şi producţii cu lumea purgatoriului sau cu diverşi criminali care terorizează familii şi prieteni.

Interesant este că cele mai multe filme care vor să te bage în sperieţi sunt de sine stătătoare, astfel că există potenţial pentru originalitate chiar dacă abordează subiecte relativ comune. Există însă şi câteva continuări interesante ale unor filme horror mai mult sau mai puţin celebre, astfel că vei avea de unde alege producţia preferată.

Filme de groază în 2016

Iată câteva dintre cele mai înfiorătoare filme horror care vor apărea în 2016 cu scopul de a-ţi provoca frică:

Pride and Prejudice and Zombies – premiera în 19 februarie

De regulă, filmele cu zombi au loc în prezent sau într-un viitor apocaliptic, însă Pride and Prejudice and Zombies vine cu un avantaj incontestabil: se petrece în Anglia victoriană. Aici, inclusiv femeile urmează cursuri de auto apărare în cazul unor atacuri din partea oamenilor morţi-vii, iar filmul se concentrează pe povestea dintre Elizabeth Bennet şi domnul Darcy. Chiar dacă pe alocuri există şi momente romantice, cei doi vor contribui în cele din urmă la eradicarea zombi din Anglia.

The Other Side of the Door – premiera în 26 martie

De data aceasta nu vorbim despre o producţie hollywoodiană, ci despre una britanico-indiană, un motiv în plus să te deplasezi în sala de cinema. Povestea nu este însă cu mult diferită de cea a unor fime de groază clasice: o femeie participă la un ritual de jelire a morţii fiului ei, pentru că mai târziu întreaga ei familie să fie bântuită de o creatură cu înfăţişarea fiului. Rămâne de văzut dacă producătorii au reuşit să introducă şi elemente noi în scenariu sau mizează preponderent pe clişee.

Rings – premiera în 8 aprilie

Nu este exclus ca până şi pasionaţii genului să tremure serios la acest film. Nu de alta, dar vorbim despre un film horror 3D bazat pe celebra producţie Ring din 2002. Şi aici este vorba despre o casetă video: după ce o urmăreşti, primeşti un telefon în urma căruia afli cum vei muri în următoarele şapte zile. Practic, în Rings reţeta este identică: un grup de liceeni încearcă să găsească pe cineva care să vadă respectivă caseta. Vor reuşi oare?

Încă nu a apărut un trailer pentru Rings, aşa că te invităm să-ţi reaminteşti de primul Ring:

The Conjuring 2 – premiera în 17 iunie

Primul film The Conjuring, cunoscut în România drept “Trăind printre demoni”, a apărut în 2013, iar continuarea mizează pe cei doi investigatori de fenomene paranormale, Lorraine şi Ed Warren. Aceştia sunt chemaţi la Londra pentru a rezolva cazul unor surori de 11 şi 13 ani care susţin că sunt bântuite de spirite malefice. Sunt într-adevăr fantome sau doar închipuirile unor copii? Vom afla împreună în sala de cinema. Iar dacă mai ai nevoie de un motiv suplimentar, merită să menţionăm că acţiunea nu se desfăşoară în prezent sau viitor, ci în îndepărtatul 1977.

Patient Zero – premiera în 23 septembrie

Patient Zero ar putea fi cel mai “cuminte” film de groază al anului de pe marile ecrane. În principiu, reţeta este una clasică: o epidemie de turbare îi transformă pe infectaţi într-o specie… inteligentă. Totuşi, oamenii care reuşesc să supravieţuiască luptă pentru a găsi o rezolvare la această epidemie, iar în centrul atenţiei este Morgan. Acesta realizează că are capacitatea de a vorbi cu oamenii infectaţi, iar misiunea lui este să afle modul în care a început infecţia. Pe principiul că, dacă găseşti pacientul zero, poţi afla cauzele epidemiei şi o poţi eradica.
Sursa acestui articol.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.