Cele mai bune telefoane dual SIM


Ai două cartele SIM? Acum este mai practic şi util să ai un singur telefon, întrucât există numeroase telefoane dual SIM ieftine şi smartphone-uri dual SIM cu Android cu performanţe apropiate de cele ale modelelor de vârf.

Telefonul mobil a încetat de mult timp să mai fie un simplu moft, iar în prezent reprezintă o necesitate şi o modalitate de a fi permanent la curent cu orice se întâmplă în jurul nostru, fie că vorbim de activităţile prietenilor sau ultimele informaţii descoperite pe internetul mobil.

De asemenea, mulţi dintre noi utilizează în prezent două telefoane mobile, fie pentru că vrei să fii conectat în două reţele de telefonie, fie pentru că ai un mobil personal şi unul de muncă.

Dacă acesta este şi cazul tău, poţi să iei în calcul achiziţionarea unui telefon dual SIM, care îţi permite să utilizezi un singur mobil pentru ambele cartele SIM. Un alt argument puternic este că în ultima perioadă producătorii renumiţi de telefoane au început să lanseze tot mai multe telefoane dual SIM pe o piaţă inundată până de curând numai de produse no-name de o calitate îndoielnică.

Cele mai ieftine telefoane dual SIM

Pentru început, îţi prezentăm câteva dintre cele mai atractive telefoane dual-SIM clasice, fără sistem de operare modern şi fără ecran touchscreen, a căror funcţie principală este cea de convorbiri. Dacă sunteţi însă interesat de smarphone-urile dual sau triple SIM existente în prezent, le veţi găsi mai jos în acest articol sau apăsând pe acest link.

Telefoane Nokia Dual-SIM – de la 105 lei

Nokia 130 este unul dintre cele mai simple şi mai bine construite telefoane dual SIM cu preţ scăzut, motiv pentru care este şi una dintre cele mai populare alegeri ale utilizatorilor. Telefonul este de tip candybar, cu taste individuale bine evidenţiate şi un joystick central pentru utilizare facilă. Ecranul are 1.8” şi rezoluţie 128×160 pixeli, iar printre puţinele opţiuni suplimentare se numără radio FM, MP3-player şi slot pentru carduri microSD. Nu are cameră foto, astfel că este ideal pentru cei care vor doar să vorbească. Pretul este de numai 105 lei.

Nokia 130

Nokia 222 este un telefon adresat celor care, pe lângă funcţia de apeluri, au nevoie ocazional şi de o conexiune la internet sau de cameră foto. Acesta are un design tradiţional Nokia, însă beneficiază de un ecran cu diagonala de 2.4″ şi rezoluţie 240×320 pixeli. Conectarea la internet se face prin GPRS cu viteze de până la 85 kbps, iar telefonul include şi aplicaţii precum Facebook sau Twitter pentru a fi în permanenţă în contact cu prietenii. Camera foto este de 2 MP, iar acumulatorul Li-Ion are o capacitate de 1100 mAh. Pretul acestui model este de 170 lei.

Nokia 222

Nokia 222

Nokia este, probabil, producătorul tradiţional cu cea mai bogată ofertă de telefoane dual-SIM ieftine. Printre alte modele de bună calitate pe care le poţi cumpăra se numără Nokia 105, Nokia 108, Nokia 215 sau Nokia 225. Detalii despre specificaţiile şi preţurile lor găseşti aici.

Telefoane Allview Dual-SIM – de la 70 lei

Unul dintre cel mai ieftine telefoane este Allview L6, care propune un design simplu, foarte asemănător cu cel întâlnit în portofoliul Nokia. Terminalul are un ecran cu diagonala de 1.77” şi rezoluţie 128×160 pixeli şi beneficiază de radio FM, iar acumulatorul are 800 mAh. Există slot pentru carduri microSD de până la 32 GB, însă lipsa unei camere foto sau a unor aplicaţii consumatoare de spaţiu îl face destul de inutil. Allview L6 are un preţ de numai 70 de lei.

Allview L6

Allview L6

Dacă preferi un ecran ceva mai mare, te poţi îndrepta spre Allview M7 Stark, care mizează pe un display de 2.4” cu rezoluţie 240×320 pixeli. În rest, specificaţiile tehnice sunt în mare parte aceleaşi, singura excepţie fiind practic la acumulator. Acesta are 1.150 mAh şi oferă o autonomie de până la 164 de ore în regim de aşteptare. Telefonul costă 100 de lei. O listă completă cu smartphone-urile dual-SIM de la Allview găseşti aici.

Allview M7 Stark

Allview M7 Stark

Smartphone-uri dual SIM

În ultima perioadă, numeroşi producători consacraţi au lansat inclusiv smartphone-uri dual-SIM cu Android, care se bucură de asemenea de o mare popularitate. O listă amplă a acestora găseşti aici, iar mai jos ţi-am pregătit o selecţie a modelelor care ni se par cele mai interesante în acest moment.

Wink World – 220 lei

Wink este un brand mai puţin cunoscut, dar care se bucură de o popularitate destul de mare. Modelul World este unul dintre cele mai accesibile şi oferă un ecran de 4” cu rezoluţie 480×800 pixeli, în timp ce platforma hardware este asigurată de un chipset Mediatek MT6582 cu procesor quad-core de 1.3 GHz, 512 MB RAM, 4 GB pentru stocarea datelor şi acumulator de 1.400 mAh. O listă completă cu smartphone-urile dual-SIM de la Wink găseşti aici.

Wink World

Wink World

Evolio S4 Cobalt – 280 lei

Modelul S4 Cobalt al brandului românesc Evolio beneficiază de un display de 4.5” şi rezoluţie 480×854 pixeli acompaniat de un procesor quad-core de 1.2 GHz, 512 MB RAM şi 4 GB pentru date. Telefonul funcţionează cu Android 4.4 KitKat şi are o baterie cu capacitatea de 1.500 mAh, în timp ce camera foto are un senzor de 5 MP capabil să filmeze în format HD. O listă completă cu smartphone-urile dual-SIM de la Evolio găseşti aici.

Evolio S4 Cobalt

Evolio S4 Cobalt

Utok Q55 – 300 lei

Pentru numai 300 de lei, Utok îţi oferă specificaţii foarte bune, de la display-ul IPS de 5” cu rezoluţie HD până la procesorul quad-core de 1.2 GHz. De data aceasta vorbim de 1 GB memorie RAM şi 8 GB pentru stocarea datelor, în timp ce camera foto are 8 MP şi înregistrează în format HD 720p. Nu în ultimul rând, merită menţionat că acumulatorul Li-Ion are 2.000 mAh. O listă completă cu smartphone-urile dual-SIM de la Utok găseşti aici.

Utok Q55

Utok Q55

Vonino JAX Q – 330 lei

Vonino este un brand american care a crescut destul de mult în România datorită unor modele ieftine precum Vonino JAX Q. În ciuda numelui mai puțin inspirat, telefonul iese în evidență prin ecranul IPS de 5” cu rezoluție HD, în timp ce chipsetul MediaTek MT6782 formează platforma hardware și beneficiază de 1 GB RAM. Memoria internă de 8 GB poate fi folosită și pentru stocarea fotografiilor realizate cu camera foto de 8 MP. O listă completă cu smartphone-urile dual-SIM de la Vonino găseşti aici.

Vonino JAX Q

Vonino JAX Q

Allview P6 Life – 500 lei

Dacă îţi plac telefoanele cu ecran mare, poţi opta şi pentru Allview P6 Life, al cărui display IPS are o diagonală de 5” şi rezoluţie 1280×720 pixeli. În acest caz, producătorul a optat pentru un procesor quad-core Cortex A7 de 1.3 GHz, 1 GB RAM şi 8 GB memorie internă. Dimensiunile mai mari ar fi trebuit să permită integrarea unui acumuloator mare, însă acesta are doar 1750 mAh. O listă completă cu smartphone-urile dual-SIM de la Allview găseşti aici.

Allview P6 Life

Allview P6 Life
Sursa acestui articol.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.