Copiii si tinerii exploreaza lumea digitala la ECDL EduHub din Veranda Mall

ECDL EduHub este un nou concept educational deschis recent in cadrul Veranda Mall din Bucuresti, care isi propune sa se dezvolte odata cu noile tehnologii si cu nevoia de competente IT diverse, fiind un spatiu dedicat tinerilor care trebuie sa tina pasul cu tehnologia digitala. Astfel, ei se vor putea bucura de beneficiile vietii si societatii informationale.

In cadrul acestui program educational pilot se urmareste crearea unui centru de excelenta in utilizarea calculatorului si a noilor tehnologii, de tipul fabricatie aditiva – Imprimare 3D, VR – realitate virtuala, robotica, inteligenta artificiala si altele, prin care tinerii sa aiba acces la echipamente moderne.

 

Certificarile ECDL s-au adresat pana recent celor mai uzuale aplicatii utilizate in educatie si la locul de munca, dar, pe masura ce aceste cunostinte sunt dobandite de la o varsta din ce in ce mai scazuta, noi tehnologii devin parte din viata noastra cotidiana si este nevoie de acumularea de cunostinte in domenii din ce in ce mai dezvoltate.

Ca prim pas in aceasta directie, ECDL ROMANIA  a creat, in anul 2016, programa si modulul de certificare pentru notiuni de baza in imprimarea 3D (ECDL 3D Printing), certificat aprobat la nivel international de catre ECDL Foundation.

Toti cei care vor ajunge la ECDL EduHub din cadrul Veranda Mall vor putea asista la demonstratii ECDL 3D Printing, avand acces la imprimante 3D.

Elevii care vor participa la desfasurarea acestui program pilot au posibilitatea sa sustina gratuit pretestari ECDL si ulterior, daca doresc, se pot inscrie in procesul de certificare ECDL pentru obtinerea ECDL PROFIL BAC in cadrul unui Centru de Testare Acreditat. ECDL PROFIL BAC permite echivalarea probei de Competente Digitale din cadrul Bacalaureatului National. Practic, elevii pot sa nu mai sustina aceasta proba obligatorie din cadrul examenului de maturitate de la finalul liceului.

ECDL EduHub ofera posibilitatea celor mai mici sa participe gratuit la sesiuni de cursuri IT interactive. Copiii sunt pasionati de tehnologie si de calculatoare in general, insa printr-o formare adecvata acestia pot intelege sa foloseasca dispozitivele si Internetul in mod util si eficient.

Rezerva un loc la ECDL Eduhub de la mezanin din Veranda Mall sau pe e-mail ecdl@ecdl.ro.

Sursa acestui articol.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.