Cum folosim corect fixativul ?

Fixativiul este o  soluție foarte subțire, cu uscare rapidă, din rășină acrilică sau vinilă transparentă într-un solvent, cum ar fi alcool sau lotiune spirtoasa. Cantitatea de rășină este de obicei foarte scăzută în comparație cu cantitatea din alcool. În esență, există două tipuri principale de fixative: funcționale și finale.

Fixativul functional

Un fixativ funcțional este menit să fie folosit în timp ce vă creați opera de artă adicain timp ce executati coafura. Este de ajutor pentru a pulveriza straturi de spray care poate fi aplicat ocazional pentru a proteja impotriva razelor solare sau a prafului.

Un fixativ funcțional este suficient de ușor pentru a vă permite să continuați să adăugați sampon  uscat in  partea de sus, aproape de radacina parului.

Fixativul final

Un fixativ final este destinat utilizării odată ce ați terminat opera de artă/ coafura, pentru un ultim strat de protecție.

Trebuie să fiți foarte atente să nu pulverizati prea mult sau prea aproape de coafura, deoarece o poate schimba semnificativ. Aplicațiile exagerate pot activa pigmenți și culori mai întunecate. Când un fixativ funcțional este utilizat în procesul de creare al coafurii, vor fi mai puține straturi de fixativ final necesar.

Unele fixative finale sunt disponibile pentru a da luciu sau finisaj mat parului. Deoarece unele medii uscate, si aici facem referire la parul uscat, sunt foarte absorbante, este important să evitați folosirea unui finisaj mat. Materialele de fixare mată conțin aditivi care pot reduce claritatea finisajului și pot face ca parul uscat sa absoarba sprayul si culoarea sa să fie anosta sau neclară. Folosirea unui spray ușor va face parul sa para lucios  asupra.

Stilistii nu folosesc doar un anumit tip de fixativ profesional. Ei au la masa de lucru zeci de produse destinate hair stylingului, de la pudra pentru volum, sampon uscat, crema pentru netezirea parului, pana la 10 tipuri de sprayuri fixativ pentru diferite rezultate: luciu, matuire, volum, netezire.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.