Cumpărați un inel de logodna

Piatra prețioasă este piesa centrală a inelului și primul lucru pe care oamenii îl observă. Optzeci și trei la sută din toate inelele de logodnă Atcom au o piatră de centru diamantată, potrivit Diamond Trading Company (DTC). Starea lor ca cea mai grea piatră prețioasă le face atât prețioase, cât și incomparabil de durabile. Durabilitatea este esențială deoarece inelul de logodnă va fi purtat în fiecare zi, într-o varietate de condiții.

Calitatea, valoarea și costul unui diamant sunt determinate de 3 caracteristici.

Tăiereaunui diamant se referă la unghiurile, formele și proporțiile fiecărui diamant. Un diamant tăiat frumos, cu forme și proporții potrivite, optimizează strălucirea naturală a diamantului, prin reflectarea și refracția luminii prin partea superioară a unui diamant.

Caratuleste o unitate de măsură utilizată pentru a cântări diamantele. Deși o greutate mai mare a caratei poate crește raritatea și valoarea, tăierea, culoarea și claritatea diamantului influențează foarte mult prețul. Pietrele mici pot fi mai scumpe decât pietrele mari, în cazul în care celelalte 3 C, culoare, tăiate și claritate, rata foarte mult.

Culoarea– Diamantele sunt judecători pentru culoarea lor sau lipsa lor. În cele mai multe cazuri, cu cât diamantul este mai alb, cu atât mai valoros. Prin urmare, stabilirea unui diamant într-un metal natural alb este ideal pentru maximizarea strălucirii sale. Culoarea unui diamant este clasificată și evaluată utilizând o scală de culoare, cea mai populară dintre acestea fiind de la GIA, care se desfășoară în ordine alfabetică de la D la Z, D fiind în picioare pentru “incolor” și Z pentru aproape incolor, cu ușoare indicii de galben sau maro.

Claritateaunui diamant este evaluată de numărul, dimensiunea și poziția incluziunilor (sau a defectelor) pe care le are. Includerile, care conferă fiecărui diamant unicitatea și uneori sunt denumite “amprentele naturii”, nu sunt de obicei vizibile cu ochiul liber decât dacă sunt mărite. Cu cât sunt mai puține incluziuni, cu atât mai multă valoare este piatra. Diamantele sunt clasificate în funcție de poziția lor pe scala GIA Clarity, de la IF (fără defecte interne, fără defecte vizibile) la I3 (imperfecte, incluziuni vizibile cu ochiul liber).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.