Fascinatia bijuteriilor din aur si a verighetelor in special

Inca din cele mai vechi perioade istorice, inelele de logodna, alaturi de cele de casatorie, au exercitat o fascinatie si un farmec aparte.

Astfel, in secolul II i.Hr., conform marturiilor oferite de Plinius cel Batran, mirele daruia miresei un inel din aur in timpul ritualului traditional de nunta, destinat mai mult purtarii in cadrul unor evenimente, si un alt inel, fabricat din fier, pentru a fi purtat acasa, in semn de uniune legala si pentru a simboliza “posesia” asupra viitoarei neveste. In secolul I i.Hr., au aparut is primele inele din bucati pe continentul asiatic, unde sultanii si seicii le foloseau pentru a-si cuceri viitoarele sotii.

Asa numitele “inele-poem” confectionate din argint, infrumusetate cu versuri, devin populare in Europa, incepand cu anii 1700. In schimb, peste Ocenul Atlantic, adeptii religiei puritane, ofereau logodnicelor degetare practice si utile, in loc de inele, pe care le considerau a fi doar niste zorzoane.

In perioada Victoriana, se confectionau bijuterii din par uman, si se incrustau pietre pretioase pentru a forma simboluri, nume sau alte decoratiuni si dantelarii.

In 1867 a fost descoperit un important zacamant de diamante in zona coloniei Cape din Africa de Sud, echivaland cu un nou inceput pentru a exploata bogatele resurse. Mai tarziu, in 1880, Cecil Rhodes, a fondat si a pus bazele companiei miniere DeBeers impreuna cu alti investitori indrazneti. In mai putin de o decada, acestia au ajuns sa controleze si sa detina 90 la suta din productia la nivel global de diamante.  Pentru a beneficia de reduceri verighete, va invitam sa admirati modelele disponibile in stoc.   

De-a lungul timpului, mesteri iscusiti in fabricarea bijuteriilor din aur, au cautat sa inoveze design-ul unor accesorii precum verighetele. Astfel, au inceput sa apara si modele de inele care aveau diamante incrustate intr-o dantelarie sofisticate, nu neaparat introduse in banda.

Prin anii 1920, producatorii de bijuterii si vanzari cu amanuntul au incercat sa lanseze conceptul referitor la inele de logodna destinate barbatilor.

Puteti “rupe” traditia verighetelor incrustate cu diamant, alegand un serviciu de montaj pietre pretioase profesional. Montura este un aspect important, intrucat ii permite bijuteriei sa puna in valoare piatra nestemata pe care o preferati: cristale, rubine, smaralde, ametiste etc. Datorita tehnologiei avansate cu care lucreaza compania noastra, exista slabe sanse ca piatra sau pietrele alese sa se desprinda din locul lor, deoarece sunt montate pe canal si pozitionate sub presiune una langa cealalta, intr-un process denumit PAVE care necesita multa migala si timp, fiindca fiecare asemenea pietricica urmand a fi sustinuta de 4 picioruse pentru o prindere perfecta si durabila.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.