locuintele-inteligente-ne-ar-putea-salva-in-cazul-unui-dezastru-300x165.jpg
rp_locuintele-inteligente-ne-ar-putea-salva-in-cazul-unui-dezastru-300x165.jpg
locuintele-inteligente-ne-ar-putea-salva-in-cazul-unui-dezastru-300x165.jpg
rp_locuintele-inteligente-ne-ar-putea-salva-in-cazul-unui-dezastru-300x165.jpg

IBM plănuiește crearea primului calculator cuantic comercial

Primul calculator cuantic comercial ar putea sosi mai repede decât credeam, asta dacă cei de la IBM se țin de treabă în următorii ani.

IBM are planuri mari cu calculatoarele cunatice și are de gând să ofere astfel de dispozitive unui public mai larg. IBM Q, spre exemplu, va oferi puterea unui calculator cuantic prin intermediul platformei IBM Cloud, o premieră pentru industrie, dar și un pas major în această sferă de interes.

Calculatoarele cuantice sunt deja o realitate, dar momentan tehnologia este încă limitată. IBM Q este primul pas făcut pentru oferirea de putere de calcul provenită de la un astfel de calculator. Un calculator cuantic universal este capabil de a lucra cu probleme care sunt peste puterile calculatoarelor clasice, astfel că IBM Q ar avea mult mai multe aplicații decât cele obținute cu tehnologiile actuale.

IBM susține că astfel de sisteme de calcul vor fi disponibile anumit parteneri din industrie în următorii ani, iar compania are de gând să sporească și capacitatea hardware-ului, pe măsură ce timpul trece.

Scopul este să se ajungă la crearea unui sistem de 50 qubiți, care ar trebui să demonstreze beneficiile calculatoarelor cuantice în comparație cu cele clasice. IBM va colabora și cu alte companii și organizații pentru a crea aplicații care să beneficieze de această nouă capacitate de procesare.

”Computerele clasice sunt extraordinar de puternice și vor continua să avanseze și să susțină tot ceea ce facem în societate”, spune vicepreședintele IBM Systems, Tom Rosamilla, citat de digitaltrends.com. Acesta adaugă însă că sunt ”multe alte probleme care nu vor putea fi rezolvate cu ajutorul calculatoarelor clasice, astfel că apare nevoia unui calculator cuantic pentru a da de cap acestor noi întrebări.”

Sursa acestui articol.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.