INSOFT câștigă European IT & Software Excellence Awards 2016

INSOFT a fost desemnată câștigătoare la categoria ISV – Soluții Guvernamentale/Utilități, pentru proiectul „Soluție inovativă de e-business”. Proiectul sprijină dezvoltarea IMM-urilor din regiunea transfrontalieră româno-sârbă, prin dezvoltarea și implementarea în cadrul ADETIM (Agenția de Dezvoltare Economică Timiș) a unei platforme informatice interactive, cu rolul de a promova oportunitățile de afaceri, cu precădere la nivelul județului Timiș și a municipiului Vrsac.

Platforma dezvoltată reprezintă o soluție modernă de informare, diseminare a bunelor practici și comunicare și se adresează atât instituțiilor publice din zona de graniță, cât și agenților economici și publicului larg. Sistemul permite crearea de previziuni socio-economice, conform diferitelor scenarii aplicate, cu o analiză comparativă a eficacității lor. Astfel, se pot defini prioritățile în luarea deciziilor şi punerea în aplicare a politicii publice, sociale şi economice.

Sistemul informatic implementat include următoarele module: managementul energetic, al proiectelor de investiții, al documentelor și datelor, componenta specializată drumuri, modelarea proceselor de business, raportare și benchmarking, simularea proceselor stohastice, controlul și managementul financiar al proiectelor și Web GIS.

La cea de-a opta ediție a premiilor European IT & Software Excellence Awards au fost înscrise peste 400 de aplicații din 31 de țări. Câștigătorii din acest an au fost selectați dintre cei 86 de finaliști care au reprezentat 21 de țări. Toate companiile câștigătoare s-au remarcat prin soluțiile dezvoltate, ce aduc beneficii evidente clienților, care provin atât din sectorul privat cât și din cel public.

Pentru că atât de multe companii au obținut punctaje foarte mari, alegerea câștigătorilor a fost foarte dificilă”, a spus John Garratt, membru al juriului și redactor la IT Europa. „Este fascinant de observat cum aplicațiile din acest an reflectă schimbările din industrie. În anii anteriori au intrat în competiție mai multe soluții de cloud și SaaS, iar anul acesta au fost multe soluții bazate pe managementul și analiza datelor. Aceasta este o dovadă a faptului că industria reacționează prompt, iar dezvoltatorii de software sunt din ce în ce mai motivați să furnizeze rezultate clienților. Aceste premii demonstrează că IT-ul merită să fie considerat un domeniu de succes și este necesară încurajarea investițiilor în ceea ce poate oferi”.

Anual în cadrul competiției European IT & Software Excellence Awards sunt premiate cele mai bune soluții și proiecte implementate în domenii diverse, iar companiile câștigătoare reprezintă exemple de bună practică la nivel internațional.
Sursa acestui articol.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.