Metode de promovare eficienta a unui site de business

Daca ai o afacere online, probabil ca esti constient de faptul ca trebuie, inainte de orice, ca sa te adresezi unei firme specializate in oferirea de servicii de promovare site, deoarece acum nu mai poti ca sa te descurci de unul singur sau doar cu ajutorul unui prieten priceput la SEO, asa cum se intampla in trecutul apropiat.


Daca vrei mai mult trafic, mai multi clienti, mai multe vanzari, un profit cat mai mare, este nevoie ca ofertele tale sa fie foarte vizibile pe Google, principalul motor de cautare pe care il folosesc romanii.


In principiu pare simplu, dar in realitate lucrurile sunt extrem de complicate, mai ales ca ti-ai dori, mai mult ca sigur, ca sa obtii aceste rezultate intr-un timp cat mai scurt posibil, cu niste cheltuieli cat mai reduse.


Din nefericire asa ceva nu este posibil, daca vrei ca sa nu fie vorba doar de niste petarde virtuale, ci de succese de durata, care sa iti aduca avantaje profitabile pe termen mediu si lung.


Strategiile pe care firmele serioase ce ofera servicii de SEO au in componenta o impletire inteligenta a unor metode mai vechi cu altele foarte recente, folosindu-se numeroase tactici de ultima ora in materie de marketing online.


Spre deosebire de modul de desfasurare al lucrurilor in offline, unde exista o anumita lentoare in implementarea noutatilor, in online viteza schimbarilor este de-a dreptul ametitoare si de aceea doar cei foarte buni pot ca sa tina pasul cu mijloacele de optimizare ale site-urilor, mai ales cand vorbim de magazinele online.


In plus, chiar daca lucrezi cu profesionisti adevarati care sunt la curent cu tot ce se dovedeste mai eficient in acest domeniu pe plan mondial la ora actuala, nu trebuie neglijat faptul ca, daca aceste numeroase metode sunt aplicate deodata, in cascada, site-ul respectiv desi reuseste in prima faza sa ocupe o pozitie fruntasa pe prima pagina Google, va fi curand penalizat atat de acest motor de cautare, dar si de catre internauti, care il vor evita, ca pe orice spammer de duzina.


Din acest motiv, o firma specializata in oferirea de servicii SEO, dupa ce va efectua in prealabil un audit al site-ului respectiv, va elabora o strategie complexa, pornind de la punctele forte si cele slabe ale acestuia.


Ca orice strategie, ea va contine atat metode ce se vor aplica imediat, precum si altele ce urmeaza a fi implementate pe etape, dupa anumite perioade de timp, bine delimitate.


Dintr-un anumit punct de vedere, o campanie de optimizare website se aseamana cu o campanie militara, unde lucrurile trebuie sa fie extrem de clare, obiectivele ce trebuie cucerite pe termen scurt, mediu si lung sa fie stabilite cu limpezime de la inceput.


La fel ca intr-un razboi, nu trebuie capitulat dupa prima batalie pierduta, dar nici nu trebuie sa se creada de catre proprietarul site-ului ce urmeaza a fi optimizat ca o victorie de etapa este egala cu victoria finala si sa incheie prematur contractul cu agentia.


Pe internet te afli dintr-un anumit punct de vedere pe nisipuri miscatoare, secretul fiind acela de a incerca sa iti pastrezi echilibrul, dar si sa fii mereu macar cu jumatate de pas inaintea concurentei.


Iar pentru acest lucru este nevoie de specialisti adevarati, care sa elaboreze strategii SEO pe macar 6 – 12 luni pentru site-ul de business, doar asa putandu-se obtine rezultate cu adevarat notabile.


Oricum, chiar daca ai un buget de promovare limitat, tot este bine ca sa apelezi la o firma de servicii digitale si sa nu te aventurezi incercand ca sa iti promovezi singur site-ul de afaceri, deoarece exista in prezent o adevarata stiinta in folosirea cu eficienta maxima a instrumentelor Google Adwords si Facebook Ads, ca sa dam doar doua exemple de moduri in care iti poti face publicitate pe net.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.