Metode prin care scapi de umezeala din locuinta

Daca va confruntati cu problema umiditatii in exces in locuinta, trebuie sa stiti ca aceasta nu va disparea de la sine. Umezeala provoaca aparitia bacteriilor de mucegai, iar o data format mucegai pe pereti, acesta slabeste rezistenta si devine mediul propice pentru gandaci. Mai grav, daca locuiti intr-un mediu caracterizat prin umiditate ridicata, puteti dezvolta probleme serioase de sanatate, depresie, reactii alergice sau chiar afectiuni respiratorii ca astmul.

Umezeala tinde sa apara mai mult iarna, din pricina diferentelor mari dintre temperaturile exterioare si cele din interior. Tevile sparte sau un acoperis deteriorat conduc, de asemenea, la marirea umiditatii din habitat.

Nivelul umiditatii din casa poate fi controlat cu ajutorului unui higrometru / umidometru. Ideal este ca nivelul optim sa se situeze in jurul 40-60%. In cazul in care umezeala depaseste 60 %, trebuie urgent depistata cauza care produce acest exces: fisurile in pereti, acoperis ori ferestre, subsol, baie, bucatarie etc. Noul dezumificator Midea MDDF-20DEN3 detine capacitatea de dezumidificare de 20 litri / zi si poate fi folosit in spatii variate cu pereti umezi si mucegai.

Umezeala din locuinta mai poate fi eliminata si prin luarea unor masuri ca folosirea de vopsele speciale si pulverizarea de solutii antiigrasie. Daca deja s-a instalat mucegaiul, evitati sa stergeti peretele deoarece nu veti face altceva decat sa imprastiati sporii.

Condensul aparut ca urmare a activitatilor casnice este una dintre sursele principale care favorizeaza aparitia umiditatii, mai ales atunci cand incaperile din casa nu sunt bine aerisite si ventilate. Daca nu doriti ca umezeala sa afecteze mobilierul, parchetul si peretii, cel mai usor este sa investiti intr-un aparat de dezumidificare a aerului. Aparatele fabricate de Midea sunt disponibile pe mai multe capacitati, in functie de necesitatile dumneavoastra.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.