Microsoft are motive de bucurie, dar prea puține

Pe acest final de ianuarie, Microsoft este cea mai nouă companie care a publicat rezultate financiare pe ultimul trimestru fiscal, iar situația reflectată nu e foarte optimistă.

Cei de la Microsoft își desfășoară activitatea în foarte multe domenii, dar se pare că nu toate sunt foarte profitabile pe termen lung. Intrarea în zona de hardware a fost o decizie inspirată în urmă cu câțiva ani, dar vor mai trece mulți ani până când prezența gigantului din Redmond în acest segment de piață va face valuri suficient de puternice.

Lansarea Surface Pro 4 și Surface Book a fost favorabilă pentru Microsoft, familia de produse Surface înregistrând o creștere a încasărilor de 29%, 1,35 miliarde în loc de 1,1 miliarde. În ceea ce privește vânzarea de telefoane, o scădere de 49% este o dovadă clară a faptului că lansarea Lumia 950 și Lumia 950 XL nu a fost îmbrățoșată de către publicul larg. Per ansamblu, divizia More Personal Computing, responsabilă de telefoane și sistemele Surface a înregistrat o scădere de 5 procente.

Trimestrul care include și perioada sărbătorilor de Crăciun a fost o dezamăgitor pentru Microsoft și când vine vorba de profitul înregistrat de întreaga companie. Față de trimestrul anterior, gigantul condus de Satya Nadella a avut vânzări de 23,8 miliarde de dolari, în scădere de la 26,5 miliarde, scădere reflectată și în profitul de doar 5 miliarde, mai mic cu 0,8 miliarde.

Vânzările pe zona serviciilor pentru servere Azure a crescut cu 140%, iar întreaga divizie de cloud a companiei s-a bucurat de un plus de 5 procente. Adopția Office 365 a crescut cu 70% față de aceeași perioadă din 2014, ajungând la un total de 20,6 milioane abonați. Numărul abonaților la Xbox Live a crescut cu 30%, ajungând la 48 milioane de persoane care se autentifică cel puțin o dată pe lună pe consolele companiei. Aplicația Skype pentru mobile a fost descărcată de 900 milioane de ori pe iDevice-uri și Android, iar aplicațiile Office pentru Mobile de 340 milioane.
Sursa acestui articol.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.