Microsoft Edge e mereu pe urmele tale, chiar și când il refuzi frumos

Microsoft Edge nu este pe atât de revoluționar și flexibil pe cât ar vrea Microsoft să crezi. Din varii motive, browserul celor de la Microsoft insistă să urmărească sesiunile tale de navigat pe Internet indiferent că vrei asta sau nu.

Conform Forensic Focus, browserul celor de la Microsoft are prostul să urmărească site-urile pe care le vizitezi, chiar și atunci când o faci în modul private browsing. Ce e mai rău e că browserul salvează istoria site-urilor vizitate pe hard disk-ul utilizatorului, chiar și în modul de private browsing, sub forma unor fișiere speciale în format ESE, lucru care este practic un abuz.

Totuși, explicația oferită de Ashish Singh, autorul articolului de pe Forensic Focus încearcă să justifice de ce Microsoft a decis să salveze istoria integrală a browserului Edge pe hard disk. Aparent, atunci când un utilizator își face un cont de Microsoft și se loghează pe un alt calculator, întreaga istorie a site-urilor vizitate de acesta pe Internet va fi afișată pe noul dispozitiv. Motivul pentru care gigantul din Redmond a decis să salveze istoria site-urilor vizitate pe HDD-ul utilizatorilor este pentru a evita stocarea acesteia pe un server în altă parte, lucru care ar fi provocat un imens scandal. În acest fel, informația e măcar stocată pe calculatoarele utilizatorilor și nimeni altcineva nu are acces la ea decât deținătorii conturilor de Microsoft.

Totuși Singh a dorit să sublinieze o slăbiciune în sistem. Dacă autoritățile ar dori să verifice istoria unui browser în timp ce doi utilizatori diferiți utilizează același cont la două calculatoare, nu se va mai ști care anume dintre cei doi utilizatori a accesat un site sau altul. Modul privat de navigat pe Internet nu este destinat să ascundă istoria site-urilor navigate de autorități, însă cel puțin ar trebui să nu le încurce combinând istoria a mai multor utilizatori într-un singură.
Sursa acestui articol.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.