Nvidia a lansat placa video GeForce GTX 1080

Produse evoMAG.ro

Nvidia a lansat GeForce GTX 1080, prima placă video pentru gaming bazată pe arhitectura Pascal. Noua soluție grafică lansată de Nvidia oferă performanțte duble în realitatea virtuală prin comparație cu GTX TITAN X. Arhitectura Pascal oferă salturi masive de performanță, mai multă lățime de bandă și o eficiență energetică mai bună față de arhitectura predecesoare – Maxwell.

GTX 1080 include un procesor grafic din următoarea generație. Arhitectura Pascal este optimizată pentru performață/Watt. Performanțele energetice ale noii plăci video sunt de 3 ori mai mari față de arhitectura Maxwell.

Procesul de fabricație FinFET pe 16nm este utilizat de noul procesor grafic utilizat pe GTX 1080. Tranzistorii folosiți sunt mai mici și mai rapizi. Cei 7,2 miliarde de tranzistori integrați în noul procesor grafic oferă utilizatorului final o performanță mai mare alături de un consum mai mic de energie.

Noile procesoare grafice bazate pe arhitectura Pascal beneficiază de puterea a 8GB de memorie GDDR5X de la Micron. Interfața de memorie pe 256 de biți rulează la 10Gb/sec oferind astfel o bandă mai eficientă cu 1,7 ori față de memoria obișnuită GDDR5.

Lățimea de bandă mai mare și consumul de energie mai mic permite noii plăci video să ofere viteze de până la 1,7Ghz la un consum de energie de doar 180W. noua tehnologie GPU Boost 3 oferă suport avansat pentru funcționalităților de overclocking.

Placa video Nvidia GeForce GTX 1080 ”Founders Edition” va fi disponibilă începând cu 27 Mai la un preț de aproximativ 700 iar versiunea normală va ajunge pe rafturile magazinelor la un preț de aproximativ 600$.

Bucharest Technology Week 2016

Bucharest Technology Week 2016
Sursa acestui articol.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.