Parametri urmariti atunci cand achizitionam o imprimanta

Achiziționarea unei imprimante poate fi ușoară, luând în considerare cateva aspecte precum caitatea imaginii.

Iată câteva puncte de luat în considerare atunci cand sunteti in cautarea unei imprimante:

Rezoluție– Imprimantele care pot produce o rezoluție minimă de 1200 dpi se potrivesc bine reproducerii și artelor plastice. Majoritatea imprimantelor au multe moduri de rezoluție, așa că asigurați-vă că veți găsi una care are o gamă largă de funcții în ceea ce privește rezoluția de imprimare.

Gamă de culori – Unele imprimante cu jet mai noi au seturi de cerneală îmbunătățite, care lărgesc gama imprimabilă pe care o puteți realiza. Când afișați un profil soft-Proof pe ecran, puteți vedea vizual ce culori pot imprima imprimanta fără a schimba culorile.

Densitate– Densitatea de cerneală se traduce prin culori bogate, profunde, vibrante. Diferitele seturi de cerneală pot obține densități de cerneală mai mari sau mai mici, de aceea este important să comparăm eșantioanele tipărite. Dacă aveți un densitometru, încercați să obțineți fotografii alb-negru și să luați lecturi delta cu densitatea de cerneală neagră. Acesta este de obicei un indiciu bun pentru care setul de cerneală poate produce densități mai mari.

Dimensiunea picăturii de cerneală picăturii este de obicei măsurată în picolitri, așa trebuie sa căutați o imprimantă capabilă să aibă o dimensiune a picăturii de aproximativ 4-12 pl. Un număr mai mic înseamnă o picătură mai mică, iar o picătură mai mică se traduce printr-o imagine mai clară. Unele imprimante au o dimensiune de picătură mai mare sau mai mică, astfel încât un eșantion tipărit cu o imagine de înaltă rezoluție vă va ajuta să determinați dacă imprimeurile vor fi suficient de clare. O regulă generală este că picăturile nu ar trebui să fie vizibile cu ochiul liber de la distanța de vizionare a imprimării.

Imprimantele cu jet de cerneala au o varietate de configurații de cerneală, în general, de la 4 culori, 6, 8 și 12 culori de baza. În general, cu cât o imprimantă are mai multe culori, cu atât este mai largă gama de culori pe care o poate realiza. Dar acest lucru este, de asemenea, raportat la calitatea profilului care este utilizat pentru imprimare. Includerea cernelurilor Orange și Green pe multe modele noi de imprimante color contribuie la o gamă mai largă și culori mai accesibile. Versiunile ușoare ale culorilor existente (ex: Light Cyan, Light Magenta) ajută la netezirea gradelor și îmbunătățesc imprimarea alb-negru.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.