Se pot cumpăra bitcoini chiar și online, cu cardul

Și românii au oportunitatea în prezent de a cumpăra bitcoin cu cardul bancar. Motiv pentru care își doresc în număr tot mai mare ca să dețină monede virtuale, fie și pentru că este la modă, chiar dacă nu prea înțeleg prea bine care sunt regulile pe care se bazează criptomonedele, fie pentru că vor să se îmbogățească rapid.

Există însă și investitori serioși, care chiar știu ce fac și rezultatele obținute din aceste tranzacții dovedesc acest lucru cu prisosință.

Avantajele de a achiziționa monede virtuale online folosind un card:

– cumpărătorii beneficiază de o viteză foarte mare de procesare a comenzii de cumpărare, comparativ cu metodele tradiționale cunoscute de pe alte platforme de profil;

– condițiile de plată ale contravalorii criptomonedelor fac ca acest mod de plată să fie foarte sigur, datorită partenerului MobilPay;

– soldul de bitcoin este alocat cumpărătorului în cel mai scurt timp de la efectuarea plății;

– cursul de schimb rămâne înghețat și garantat pentru client, indiferent de variațiile pe care moneda electronica cumpărată le are până când este confirmată plata;

– retragerile în portofelul virtual (wallet) sunt mult mai operative.

La plata cu cardul trebuie menționat că există pe cea mai renumită platformă de tranzacționare monede virtuale și o taxă de 2,9%.

Comisioanele practicate aici sunt următoarele:

  1. ordin de cumparare:

– depunere numerar – 0% comision;

– transfer bancar – 0% comision;

– plata cu cardul – 2,9% comision.

  1. taxă transfer – 1,5%;
  2. taxă plasare ordin – 1%.

 

Toată lumea este de acord că în materie de tranzacționare monede electronice ar fi cel mai bine este ca să se utilizeze un card de credit sau un card de debit, deoarece în acest fel monedele virtuale vor fi livrate mai rapid. Mai ales dacă se dorește a se cumpăra criptomonede în momentul când valoarea lor este la un nivel scăzut sau se vrea a se profita făcând o mișcare inteligentă chiar înainte de a se petrece o creștere a criptomonedelor principale (BTH, ETH etc.).

Folosim cardurile de credit cumpărând tot felul de lucru, așa încât este firesc ca să ne așteptăm că am putea cumpăra prin acest mijloc de plată inclusiv BTC.

Pare foarte ciudat pentru cineva de-abia intrat în lumea tranzacțiilor cu monede virtuale că, deși pe plan global există o mulțime de locuri de unde se pot cumpăra bitcoin, sunt extrem de puține platforme unde amatorii de investiții de acest gen să poată plăti cu ajutorului acestui mijloc modern de plată: cardul bancar.

Se ridică atunci  întrebarea legitimă: de ce nu se permite cumpărarea de monede virtuale cu ajutorul cardurilor, dacă ele sunt atât de folosite în zilele noastre, mai ales de tinerele generații?

Specialiștii consideră că există două frâne în calea introducerii cumpărării de bitcoin cu ajutorul unui card bancar:

  1. Ratele de returnare.

Actualmente, când se face o cumpărătură, clientul are varianta de a putea cere inversarea achiziției și returnarea banilor plătiți online.

Când vorbim de BTH sau de alte monede virtuale avem de-a face cu blocuri de date care sunt stocate pentru un anumit utilizator.

Dificultatea constă în a se demonstra cine deține un anumit bitcoin. Nu este deloc ușor a arăta că o anumită persoană este aceea care a trimis acele monede. Pur și simplu vânzătorul ar putea păstra și banii și monedele virtuale, păcălindu-l pe cumpărător.

  1. Concurența.

Furnizorii de plăți, precum PayPal, consideră criptomonedele o amenințare foarte mare pentru afacerile lor, deoarece spre exemplu Bitcoin vrea să introducă servicii de plată rapide și ieftine pentru milioane de oameni din întreaga lume, ceea ce ar fi dezastruos pentru numeroase organizații financiare clasice ce își desfășoare activitatea în prezent.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.