SIVECO Romania s-a alaturat misiunii ”Calculeaza amprenta de carbon”

SIVECO Romania s-a alaturat anul acesta misiunii „Calculeaza amprenta de carbon”, proiect initiat de Asociatia ZeroCO2, pentru asumarea si raportarea responsabilitatii impactului asupra mediului, de catre companii. 

SIVECO Romania este printre primele companii din tara noastra care a decis sa monitorizeze si sa raporteze in mod transparent volumul emisiilor de gaze cu efect de sera (GES). 

Infiintata in anul 2014, Asociatia ZeroCO2 este activ implicata in programele nationale destinate combaterii problemelor de mediu cauzate de schimbarile climatice.       

Reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera este un obiectiv global, care preocupa toate organizatiile din toate domeniile. Calculul amprentei de carbon reprezinta primul pas pentru reducerea acestor emisii si pentru implementarea unui plan al managementul carbonului. 

Raportarea datelor pentru calculul emisiilor este un bun prilej de comunicare intre departamentele unei companii referitor la factorii care influenteaza mediul si la nivelul de impact al fiecaruia dintre ei. Totodata, prin calculul amprentei de carbon, o companie poate avea imaginea de ansamblu asupra consumului de resurse astfel incat, bazandu-se pe aceste date, sa poata intervi punctual in vederea reducerii costurilor aferente. 

Pentru calculul emisiilor de gaze cu efect de sera aferente activitatii operationale din cadrul SIVECO Romania au fost folosite date referitoare la consumul de energie electrica, consumul de gaz, consumul de combustibil utilizat de masinile companiei, zborurile și cazarile realizate in scop de business de catre angajatii firmei, precum si cantitatea de deseuri generata. 

Avand in vedere faptul ca SIVECO Romania activeaza in domeniul IT, ponderea cea mai mare a emisiilor este data de consumul de energie electrica (59%). 

Pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera (GES), incepand din anul 2012 , SIVECO Romania a implementat o serie de masuri precum: achizitionarea de masini cu consum mic de combustibil, diminuarea consumului de energie electrica, introducerea unui sistem de colectare selectiva a deseurilor. Efectele cuantificabile ale acestor masuri au avut rezultate pozitive directe asupra mediului. De exemplu, datorita colectarii selective a deseurilor, SIVECO Romania a redus amprenta de carbon cu 548 kg CO2. Diminuarea costurilor anuale de achizitionare a energiei electrice cu 175.696 euro reprezinta o reducere semnificativa a consumului de energie, respectiv a cantitatii de emisii. 

Inca din anul 2012, compania a obtinut certificarea ISO 14001 privind Sistemul de Management al Mediului care include preventia poluarii, reducerea cantitatilor de deseuri rezultate si conservarea resurselor (apa, gaz, electricitate). 

Demersurile SIVECO Romania pentru o atitudine responsabila fata de mediul inconjurator acopera o gama larga de activitati si au fost demarate de mult timp. Astfel, in portofoliul de produse si servicii ale SIVECO intra aplicatii menite sa diminueze consumul de resurse si sa contribuie la protectia mediului inconjurator: sistemul informatic de management SIVECO Applications, sistemul de management al deseurilor EcoSUNT, sistemul de management al documentelor SIVADOC. 

“Alaturandu-se Misiunii: Calculeaza amprenta de carbon, SIVECO da un exemplu de buna practica privind responsabilitatea fata de mediul inconjurator. Din punctul nostru de vedere, doar prin protejarea si conservarea mediului in care traim putem sa asiguram un viitor sustenabil. De aceea, este necesar ca tot mai multe companii si organizatii sa constientize si sa-si asume demersurile de protectie a mediului”, declara Roxana Constantin, Manager de Proiect la Asociatia ZeroCO2.

Raportul SIVECO privind calculul amprentei de carbon poate fi citit aici http://www.siveco.ro/sites/default/files/article_images/Raport_SIVECO_Amprenta_Carbon_2016.pdf

Sursa acestui articol.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.