tech-300x165.jpg
rp_tech-300x165.jpg
tech-300x165.jpg
rp_tech-300x165.jpg

SUA va avea un departament responsabil cu operațiunile militare din spațiu

Suntem din ce în ce mai aproape de Star Trek. Tehnologia a schimbat total modul în care națiunile Pământului, mai ales cele puternice, intră în conflict. Au trecut de mult zilele acelea în care, la primul semnal de pericol, trupe terestre erau mobilizate și trimise imediat în teatrele de operațiuni. Acum trăim în era dronelor și nu suntem foarte departe de a vedea roboți prezenți pe câmpul de luptă. 

Însă Statele Unite ale Americii duc totul și mai departe. Realizează că în viitorul apropiat vom asista la operațiuni militare care vor avea loc în spațiu și vor să recruteze un general de război experimentat pentru a conduce noul Departament de Operațiuni Spațiale din cadrul Forțelor Aeriene. Generalul care va ocupa poziția va trebui să aibă cel puțin trei stele, adică unul dintre cele mai mari grade recunoscute de armata SUA și de NATO.

Anunțul pentru postul de Șef al Departamentului pentru Operațuni Spațiale a apărut chiar pe site-ul Forțelor Aeriene din Statele Unite ale Americii. Nu a fost selectată încă o persoană anume însă tot procesul de recrutare va trebui să se încheie până la începutul lunii august. Secretarul General al Forțelor Aeriene SUA, Heather Wilson, a explicat că noul Departament va avea rolul de a antrena trupele pentru potențiale conflicte din viitor care s-ar putea purta în spațiu, relatează PCMag.com.

De asemenea, Secretarul General al Forțelor Aeriene a mai declarat că este de datoria Statelor Unite ale Americii să își pregătească oamenii și trupele pentru a obține superioritatea spațială pentru a câștiga un eventual război purtat și în afara atmosferei Pământului. Trăim vremuri interesante care par desprinse din filme. Acum rămâne de văzut la ce film vom asista în viitorul mai mult sau mai puțin apropiat. Să sperăm că va fi vorba de ”Star Trek” și nu de ”Ziua Independenței”.

Sursa acestui articol.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.