28 April 2017,
 0
Compania românească de IT Qubiz este pe cale să câştige cel mai prestigios concurs de business din Europa
eMag Crazy Days îți aduce o săptămână cu reduceri bune

Ultima modificare: 28 Apr 2017


Cele mai bune telefoane sunt disponibile în prezent şi în România de la cei mai importanţi producători, printre care se numără Apple, Samsung, Huawei, HTC sau Sony, dar și companii mai tinere precum Xiaomi.

Aproape fiecare producător de telefoane mobile deţine în portofoliu un smartphone cu dotări tehnice de top considerat flagship-ul companiei.

Un astfel de model este esenţial pentru popularitatea unui producător şi generează vânzări inclusiv pentru celelalte modele mai puţin pretenţioase din gamă, fiind de multe ori telefonul cu care se identifică respectiva companie pe piaţă.

În acest articol ne propunem să-ţi prezentăm pe larg cele mai bune telefoane mobile disponibile în prezent pe piaţa din România, iar oferta este una mai mult decât generoasă, atât în privinţa producătorilor, cât şi a sistemelor de operare, care variază de la Android la iOS şi Windows Phone.

Samsung Galaxy S8 – 3600 lei

Noul vârf de gamă al celor de la Samsung aduce o bine venită schimbare de design, noua carcasă fabricată din metal și sticlă abandonând într-un final butoanele hardware sau capacitive în favoarea celor software și devenind astfel mai simplă și mai compactă.

Unele persoane s-ar putea să nu accepte prea ușor saltul mare făcut de diagonala ecranului, acesta ajungând de la cei 5,1″ ai generației anterioare la nu mai puțin de 5,8″. Dacă puteți trece peste această schimbare drastică de dimensiune, veți descoperi același ecran AMOLED de calitate cu rezoluție Quad HD+, și veți beneficia în plus de marginile curbate cunoscute de la modelele anterioare Edge care acum au ajuns standard. Dincolo de aceste detalii, Galaxy S8 oferă un procesor Exynos 9 Octa de top, o cameră foto excelentă și dotări foarte bune.

Mai multe detalii găsiți însă în review-ul făcut de Giz pentru modelul Galaxy S8+, care nu se deosebește prea mult și care este recomandat celor care doresc un telefon cu ecran foarte mare.

Samsung Galaxy S8

Huawei Mate 9 – 3000 lei

Cel mai impozant telefon din gama producătorului Huawei, Mate 9 este un telefon impresionant din multe puncte de vedere, după cum am descris pe larg și în review-ul făcut de Giz.

Carcasa elegantă ascunde un procesor HiSilicon Kirin 960, prima soluție integrată Huawei care se poate lupta direct cu modelele rivale Exynos 8 Octa sau Snapdragon 821, 4 GB de memorie RAM, 64 GB de memorie internă și o colecție completă de senzori și module de conectare. Bine înțeles, nu trebuie să uităm de camera foto duală cu senzor color și monocrom, aceasta oferind o captură foto foarte bună și dotări moderne precum stabilizare, înregistrare 4K și metode multiple de focalizare.

Ecranul IPS de 5,9″ are o rezoluție de 1920 x 1080 pixeli, acesta putând fi considerat singurul neajuns al acestui model de top. Cei care doresc ceva mai mult pot alege modelul Mate 9 Pro, care oferă un ecran mai compact de 5,5″ cu rezoluție mai mare Quad HD și panou AMOLED, însă prețul acestuia este ceva mai ridicat.

huawei-mate-9

Huawei Mate 9

LG G6 – 3500 lei

Vârful de gamă din 2017 al celor de la LG este G6, un telefon care s-a făcut remarcat primul prin raportul de aspect atipic al ecranului. La fel ca și Galaxy S8, G6 oferă un ecran cu raport de aspect 2:1, fiind astfel mai bun pentru vizionarea materialelor video în format anamorfic și pentru jocurile VR.

Dincolo de ecranul IPS de 5,7″ cu rezoluție de 2880 x 1440 pixeli, LG G6 mai oferă un procesor Qualcomm Snapdragon 821, 4 GB de RAM, 32 sau 64 GB de memorie internă și o baterie cu o capacitate de 3300 mAh. Ca în cazul oricărui alt vârf de gamă modern, dotările sunt bune și includ Wi-Fi 802.11ac, USB 3.1 Type-C, senzor de amprente și încărcare rapidă.

Una dintre primele companii care au adoptat camerele foto duale, LG a ales de data aceasta un model cu doi senzori cu rezoluție de 13 MP, primul folosind un obiectiv standard cu deschidere angulară de 71 de grade, în timp ce al doilea este dedicat pozelor de peisaj și folosește un obiectiv superangular cu deschidere de 125 de grade. Dacă sunteți pasionați de fotografia de peisaj, G6 va fi o alegere bună deoarece merge în direcția opusă iPhone 7 Plus, Mate 9 sau P10, care se concentrează pe captura de portret.

LG-G6-1

LG G6

Huawei P10 – 2600 lei

Vârful de gamă al producătorului chinez Huawei, modelul P10 a fructificat din plin evoluția vizibilă a designului și calității modelelor acestei game populare și este unul dintre cele mai atractive modele de vârf din 2017, mai ales că are și un preț ceva mai redus.

La fel ca ruda sa mai mare Mate 9, acesta oferă un procesor puternic HiSilicon Kirin 960, 4 GB de memorie RAM, 64 GB de memorie internă extensibilă și deja faimoasa cameră foto duală concepută împreună cu Leica care folosește doi senzori, unul color și unul monocrom, stabilizare optică, focalizare prin patru metode și captură 4K.

Din momentul în care Samsung a ales să mărească diagonala ecranului vârfului său de gamă, Huawei P10 a rămas cel mai compact telefon de vârf disponibil în acest moment pe piață. Ecranul de 5,1″ folosește un panou IPS și are o rezoluție Full HD, o combinație optimă pentru cei care vor ceva compact.

În cazul în care diagonala vi se pare prea mică, modelul Huawei P10 Plus oferă un ecran de 5,5″ cu rezoluție Quad HD, însă și prețul acestuia este ceva mai mare.

huawei-p10-1

Huawei P10

HTC U Ultra – 3500 lei

Compania HTC și-a pierdut gloria de odinioară, însă asta nu înseamnă că nu încearcă să și-o recâștige, iar modelul de vârf U Ultra este unul dintre pariurile acestui an. Cei care pun accentul pe design ar trebui să arunce măcar o privire către U Ultra, carcasa sa de metal și sticlă remarcându-se prin soluție tehnică ingenioasă folosită pentru partea din spate deoarece aceasta nu doar că este mult mai curbată decât soluțiile similare ale altor competitori, dar folosește și o compoziție cristalină specifică care produce niște jocuri de culori și lumină interesante.

Telefonul folosește un ecran de 5,7″ cu panou SLCD și rezoluție Quad HD, acesta fiind secondat de către un mic ecran de 2″ pentru notificări. Platforma hardware aleasă este Qualcomm Snapdragon 821, care este însoțit de 4 GB de RAM, 64 sau 128 GB de memorie internă și o baterie de 3000 mAh. La fel ca mulți alți producători, HTC a renunțat la senzorii foto mari în favoarea celor de calitate, iar U Ultra oferă în consecință o cameră foto de 12MP cu obiectiv F/1.8, stabilizare optică, focalizare multiplă și înregistrare video 4K.

HTC-U-Ultra

HTC U Ultra

ASUS Zenfone 3 Deluxe – 2900 lei

Compania ASUS a evoluat încet dar sigur de la primele modele Zenfone lansate, telefonul Zenfone 3 Deluxe fiind cel mai puternic model lansat de ei până acum. Prezentat pe larg în cazul review-ului Giz, acesta este tras în jos în principal doar de software-ul cam urât și prea aglomerat, însă strălucește la foarte multe capitole.

Un telefon elegant cu o carcasă fabricată integral din metal, Zenfone 3 Deluxe ascunde la interior un procesor puternic Qualcomm Snapdragon 821, 4 GB de memorie RAM, 64 GB de memorie internă și o baterie cu o capacitate de 3000 mAh. Versiunea Special Edition, testată de Giz, oferă 6 GB de memorie RAM și nu mai puțin de 256 GB de memorie internă, însă prețul acesteia este ceva mai mare.

Ecranul IPS are o diagonală de 5,7″ și rezoluție Full HD, un aspect care ar putea nemulțumi anumiți cumpărători, însă este încă suficient de bun mai ales dacă ținem cont și de diferența de preț față de modelele de top ale concurenței. Camera foto folosește un senzor cu rezoluție de 22,5 MP, pe care îl completează cu un sistem de stabilizare optică, focalizare laser și bliț Dual Tone.

asus-zenfone-3-deluxe

ASUS Zenfone 3 Deluxe

OnePlus 3T – 2500 lei

Fidel strategiei companiei de a oferi modele de vârf la prețuri bune, OnePlus 3T este o opțiune atractivă pentru cei care vor dotări foarte bune la un preț ceva mai redus.

OnePlus 3T folosește un ecran AMOLED cu diagonală de 5,5″ și rezoluție Full HD, o combinație optimă care oferă o densitate suficient de mare dar totodată un consum ceva mai mic de energie. Platforma hardware este asigurată de un procesor Qualcomm Snapdragon 821, acesta fiind secondat de 6 GB de memorie RAM, 64 sau 128 GB de memorie internă extensibilă și o baterie cu o capacitate de 3400 mAh.

Carcasa elegantă din metal ascunde o cameră foto cu senzor de 16 MP, stabilizare optică și obiectiv F/2.0, senzor pentru amprente, Wi-Fi 802.11ac, modem 4G Dual SIM, modul NFC și un set bogat de senzori, singura deficiență fiind păstrarea vechii conectări USB 2.0 în ciuda adopției conectorului modern Type-C.

oneplus-3t

OnePlus 3T

Concluzii

Pe piaţa din România se găsesc în prezent aproape toate telefoanele de top lansate de producători. Uneori, acestea ajung cu întârziere în magazinele noastre, iar la început au preţuri destul de piperate comparativ cu pieţele vestice, însă cei care au răbdare câteva luni pot obţine un preţ apropiat de cel corect.

Important este că cele mai bune telefoane iPhone, Samsung, Huawei sau Sony pot fi cumpărate din România şi oferă performanţe de top pentru utilizatori.

Dacă vrei să-ţi cumperi un telefon bun, dar totuşi nu ai un buget suficient de mare pentru unul dintre aceste flagshipuri, te poţi orienta spre o serie de telefoane ieftine cu Android. Acestea au în general rezoluţii mai mici ale ecranului şi nu impresionează prin platformele hardware, însă în general te vei putea bucura de aceleaşi funcţii în privinţa aplicaţiilor.

De asemenea, poţi analiza şi oferta de telefoane cu Windows Phone, chiar dacă în acest segment Microsoft nu prea mai oferă decât modele vechi.

Sursa acestui articol.

Compania românească de IT Qubiz este pe cale să câştige cel mai prestigios concurs de business din Europa
eMag Crazy Days îți aduce o săptămână cu reduceri bune

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close