samsung-galaxy-s9-plus-840x683.jpg
rp_samsung-galaxy-s9-plus-840x683.jpg
samsung-galaxy-s9-plus-840x683.jpg
rp_samsung-galaxy-s9-plus-840x683.jpg

Telefoane de top în 2018 – cele mai bune smartphone-uri


Cele mai bune telefoane sunt disponibile în prezent şi în România de la cei mai importanţi producători, printre care se numără Apple, Samsung, Huawei, HTC sau Sony, dar și companii mai tinere precum OnePlus sau Xiaomi.

Aproape fiecare producător de telefoane mobile deţine în portofoliu un smartphone cu dotări tehnice de top considerat flagship-ul companiei.

Un astfel de model este esenţial pentru popularitatea unui producător şi generează vânzări inclusiv pentru celelalte modele mai puţin pretenţioase din gamă, fiind de multe ori telefonul cu care se identifică respectiva companie pe piaţă.

În acest articol ne propunem să-ţi prezentăm pe larg cele mai bune telefoane mobile disponibile în prezent pe piaţa din România, iar oferta este una mai mult decât generoasă, atât în privinţa producătorilor, cât şi a sistemelor de operare Android și iOS.

Samsung Galaxy S9+ – 4400 lei

Vârful de gamă al celor de la Samsung, cel puțin până la apariția viitorului model Note cândva către toamnă, Galaxy S9+ nu aduce o schimbare prea mare la exterior. Acest lucru este însă de înțeles dacă ținem cont că versiunea precedentă Galaxy S8 a făcut un salt semnificativ la acest capitol și a fost apreciat pentru asta. 

Telefonul oferă o platformă hardware de vârf: un procesor impresionant Exynos 9 Octa 9810, care oferă patru nuclee Samsung M3 Mongoose, patru nuclee ARM Cortex-A55 și o interfață grafică potentă Mali-G72 MP18, 6 GB de memorie RAM și până la 256 GB de memorie internă. Ecranul este un AMOLED de vârf cu diagonală de 6,2” și rezoluție de 2960 x 1440 pixeli. 

Cea mai vizibilă schimbare este la nivelul camerei foto, unde modulul dual de pe Note 8 a primit o actualizare și a fost implementat și pe gama mai populară Galaxy S. Camera principală oferă un senzor cu rezoluție de 12 MP, dimensiuni de 1/2,5″, pixeli mari de 1.4 µm, focalizare cu detecție de fază și stabilizare optică, cea mai interesantă caracteristică fiind diafragma ajustabilă F/1.5 și F/2.4, în timp ce camera secundară oferă zoom 2x. Mai multe detalii despre Samsung Galaxy S9+ găsiți în review-ul Giz.ro. 

În cazul în care căutați ceva mai compact și mai ieftin. Modelul Galaxy S9 oferă cam aceleași lucruri, însă nu dispune de camera foto duală, are doar 4 GB de memorie și o baterie mai mică. 

Pentru prețuri și stocuri actualizate puteți intra aici sau aici. 

Huawei P20 Pro – 3900 lei

P20 Pro este unul dintre cele mai atractive telefoane de vârf ale momentului, acesta oferind cam tot ce și-ar putea dori un utilizator pretențios de la un telefon modern. Ambalat într-o carcasă complet refăcută acoperită integral cu sticlă și rezistentă la praf și umezeală (IP67), P20 se remarcă prin designul elegant și ecranul cu ramă îngustă. 

Telefonul oferă un ecran cu diagonală de 6,1″, rezoluție de 2244 x 1080 pixeli și panou AMOLED Configurația este excelentă, aceasta incluzând un procesor cu HiSilicon Kirin 970 cu 4 nuclee ARM Cortex-A73 2,4 GHz și 4 nuclee ARM Cortex-A53, 6 GB de memorie RAM, 128 GB de memorie internă (din păcate neextensibilă), o baterie cu capacitate de 4000 mAh, senzor de amprente și toată colecția de dotări clasice.  

P20 Pro este primul telefon cu cameră foto triplă, acesta completând camera duală cu senzor color și monocrom pe care o știm deja cu una cu zoom optic 3x, cel mai mare disponibil în acest moment. În plus, camera principală folosește un senzor masiv de 40 MP care permite câteva trucuri tehnologice utile. Mai multe detalii despre Huawei P20 Pro găsiți în review-ul Giz.ro. 

În cazul în care doriți un model de top mai accesibil, Huawei P20 oferă cam aceleași lucruri, însă nu oferă cameră foto cu zoom, ecranul de 5,8″ are panou IPS iar protecția la praf și apă este doar IP53. 

Pentru prețuri și stocuri actualizate puteți intra aici sau aici. 

Huawei Mate 10 Pro – 3000 lei

Cel mai mare și mai puternic telefon din portofoliul Huawei la finele lui 2017, Mate 10 Pro este încă un telefon extrem de atractiv care concurează fără mari probleme cu liderii de piață precum iPhone 8 Plus sau Samsung Note 8. 

Carcasa elegantă din aluminiu și sticlă rotunjită este completată de un ecran AMOLED cu diagonală de 6″ și rezoluție de 2160 și 1080 pixeli, interiorul ascunzând o configurație de vârf cu un procesor HiSilicon Kirin 970 foarte performant, 6 GB de memorie RAM, 128 GB de memorie internă și o baterie cu o capacitate generoasă de 4000 mAh. Camera foto duală a celor de la Huawei cu doi senzori Sony de 12 MP și 20 MP beneficiază de stabilizare și obiective mai luminoase, la care se adaugă senzor pentru amprente, conector USB Type-C, senzor infraroșu și alte. Mai multe despre acest model, în review-ul Giz.ro. 

huawei-mate-10-2

Telefonul oferă practic multe din specificațiile mai noilor P20 și P20 Pro, având totodată un preț mai mic care va continua să scadă pentru că vorbim deja de un model ceva mai vechi. 

Pentru prețuri și stocuri actualizate puteți intra aici sau aici. 

Apple iPhone X – 5000 lei

iPhone X rămâne, până la lansarea viitoarei generații de telefoane Apple din toamnă, cel mai important produs pentru cei care preferă iOS în locul Android. Cel mai scump telefon din această listă de recomandări, iPhone X nu mai pare însă chiar atât de scump deoarece, din păcate, și prețurile cerute de Samsung sau Huawei pentru modelele lor au atins sau depășit bariera de 4000 de lei. 

Primul telefon Apple care depășește bariera ecranelor cu rezoluție Full HD și primul telefon Apple cu panou AMOLED, iPhone X oferă un ecran excelent. Platforma hardware este de vârf, excelentul Apple A11 Bionic fiind și acum unul dintre cele mai puternice modele disponibile pe piață. Memoria RAM are o capacitate de 3 GB, suficientă deoarece managementul de resurse al platformei iOS este diferit de cel al Androidului, iar capacitățile de stocare sunt de 64 și 256 GB. 

apple-iphone-x

Camera foto este duală, oferind senzori cu rezoluție de 12 MP și zoom optic 2x. Carcasa din oțel și sticlă reprezintă și ea o schimbare radicală, telefonul oferind un ecran cu margini foarte înguste, dimensiuni mici pentru gama din care face parte și etanșeitate la praf și apă cu certificare IP67. Mai multe detalii despre Apple iPhone X veți găsi în review-ul Giz.ro 

Pentru prețuri și stocuri actualizate puteți intra aici sau aici. 

Sony Xperia XZ2 – 3500 lei

Sony și-a pierdut de ceva vreme locul în topul preferințelor cumpărătorilor, însă există încă suficienți utilizatori care apreciază construcția și software-ul companiei sau sunt pur și simplu fideli mărcii. Noul XZ2 reprezintă un progres vizibil de la vechile modele din generațiile anterioare, compania reușind să ofere în acest an un produs cu adevărat interesant. 

Xperia XZ2 folosește noul design Loop Surface, rama metalică fiind completată de un spate acoperit integral de o sticlă cu curburi ample în toate direcțiile și elemente suplimentare aliniate îngrijit. Din păcate, această soluție constructivă îl face cam gros și cam greu pentru clasa din care face parte. 

La interior, telefonul este motorizat de puternicul Snapdragon 435, fiind astfel unul dintre cele mai rapide telefoane disponibile pe piață în acest moment. Configurația este completată de 4Gb de memorie RAM, 64 GB de memorie internă extensibilă și un ecran IPS de 5,7″ cu raport de aspect 2:1 și rezoluție de 2160 x 1080 pixeli.  

sony-xperia-xz2

Sony nu pare prea atrasă de ideea camerelor foto duale, compania optând tot pentru cunoscutul senzor IMX400 ExmorRS cu mărime de 1/2.3″ și pixeli de 1.22µm și pentru un obiectiv F/2.0. Din păcate, stabilizarea optică încă lipsește, producătorul limitându-se la stabilizarea electronică proprie. 

Un telefon interesant din punct de vedere vizual, Sony Xperia XZ2 este interesant și poate deveni mai interesant atunci când prețurile vor scădea deoarece este puțin cam scump în comparație cu mai dotații rivali de la Huawei sau Samsung. 

Pentru prețuri și stocuri actualizate puteți intra aici sau aici. 

OnePlus 6 – 2700 lei

Alături de Xiaomi, OnePlus sunt liderii incontestabili ai pieței telefoanelor puternice dar oferite la un preț mai redus decât cel cerut de marii producători. Oferit în mai multe configurații, noul OnePlus 6 este un produs impresionant care respectă aceeași tradiție a prețurilor ceva mai mici fără a face prea multe compromisuri Noul OnePlus 6 are un design schimbat față de cel cunoscut de la generația anterioară, producătorul adoptând și el carcasa cu ramă metalică acoperită cu sticlă și ecranul cu raport 2:1 și protuberanță pentru camera frontală. Protecția la apă însă lipsește, un compromis făcut pentru a atinge un preț mai mic. 

Inima telefonului este puternicul Qualcomm Snapdragon 845, la care se adaugă 6 sau 8 GB de memorie RAM și 64, 128 sau 256 GB de memorie internă ne-extensibilă. Ecranul AMOLED de 6,28 inchi are margini înguste și o rezoluție de 2280 x 1080 pixeli, acuratețea coloristică a acestuia corespunzând cerințelor DCI-P3. 

oneplus-6

Camera foto este una duală, ceva devenit tradițional în acest segment de piață. Senzorul principal este Sony IMX 519 cu rezoluție de 16 MP și pixeli de 1.22 µm care este însoțit de un obiectiv cu stabilizator optic și diafragmă F/1.7, în timp ce senzorul secundar de 20 și obiectiv similar (dar fără stabilizare) este folosit pentru completarea efectelor de bokeh și îmbunătățirea capturii principale.  

Pentru prețuri și stocuri actualizate puteți intra aici sau aici. 

LG G7 ThinQ – 3300 lei

LG nu a reușit să repete succesul pe care l-a avut cu telefoanele G2 și G3, G4 evoluând sub așteptări iar G5 și G6 fiind primite destul de rece. Deși atenția companiei s-a orientat între timp către gama V, LG G7 pare să fie suficient de bine conceput pentru a genera cifre mari pentru pre-comenzi și pentru a stimula optimismul simpatizanților companiei. 

LG G7 este clădit pe o platformă Qualcomm Snapdragon 845, cea mai puternică disponbilă în acest moment pe telefoanele Android. Acesta este însoțită de 6 GB de memorie RAM, 128 GB de memorie internă și un slot MicroSD (doar pe modelele Dual SIM). Ecranul de 6,1″ are un raport de 2:1, folosește un panou IPS de vârf și are o rezoluție impresionantă de 3120 x 1440 pixeli. 

lg-g7-thinq

Carcasa a fost și ea redesenată, noul G7 oferind acum o ramă metalică rotunjită mai subțire decât cea de pe G6, un spate acoperit cu o sticlă cu curburi mai ample, elementele de pe spate rearanjate într-un ansamblu mai atractiv din punct de vedere vizual și certificări IP68 și MIL-STD-810G. Camera foto duală a fost actualizată, cea superangulară având un unghi de deschidere mai mare, ambele folosind senzori mai noi de 16 MP și obiectivere cu diaframă mai largă (F/1.6, respectiv F/1.9) 

Telefonul va sosi în oferte începând cu luna iunie la un preț de circa 3300 lei, cam la același nivel cu modelul anterior G6. 

Pentru prețuri și stocuri actualizate puteți intra aici sau aici. 

HTC U12+ – 4000 lei

Una dintre legendele pieței de telefoane mobile, HTC se străduiește să readucă gloria de odinioară fără prea mare succes. Noul U12+ are însă potențialul să resuscite interesul pentru telefoanele HTC deoarece preia multe din elementele bune ale generatiei anterioare și le completează cu noutăți interesante. 

Carcasa din metal și sticlă seamănă cu cea văzută la U11, spatele colorat și lucios cu culori deosebite cunoscut sub numele de Liquid Surface fiind păstrat și îmbunătățit cu o aranjare mai bună a elementelor suplimentare precum camera sau senzorul foto. Ecranul SLCD are o diagonală de 6″, raport de aspect 2:1 și rezoluție de 2880 x 1440 pixeli, HTC reușind să evite imitarea protuberanței care decupează din ecran pe care o vedem la alți producători și adăugând compatibilitate HDR Video HDR10 și acoperire coloristică conform DCI-P3.

htc-u12-plus

Platforma hardware este clădită în jurul unui procesor Qualcomm Snapdragon 845 puternic, la care se adaugă 6 GB de memorie RAM și 64 sau 128 GB de memorie internă extensibilă. Bine înțeles, nu lipsesc senzorii de presiune laterali, facilitate apărută odată cu U11, care permite controlul mai rapid prin strângerea ramei laterale în palmă.

Un pionier al camerelor foto duale începând cu One M8, o încercare eșuată însă, HTC revine acum cu o cameră duală la modă: un senzor principal de 12 MP cu pixeli mari de 1.4µm și obiectiv F/1.8 cu stabilizare optică și un senzor secundar de 16 MP cu zoom optic 2x. Camera frontală pentru selfies este și ea duală, cei doi senzori de 8 MP putând oferi efecte de profunzime de câmp pentru portrete. 

Pentru prețuri și stocuri actualizate puteți intra aici sau aici. 

Concluzii

Pe piaţa din România se găsesc în prezent aproape toate telefoanele de top lansate de producători. Uneori, acestea ajung cu întârziere în magazinele noastre, iar la început au preţuri destul de piperate comparativ cu pieţele vestice, însă cei care au răbdare câteva luni pot obţine un preţ apropiat de cel corect.

Important este că cele mai bune telefoane Apple, Samsung, Huawei sau Sony pot fi cumpărate din România şi oferă performanţe de top pentru utilizatori.

Dacă vrei să-ţi cumperi un telefon bun, dar totuşi nu ai un buget suficient de mare pentru unul dintre aceste flagshipuri, te poţi orienta spre o serie de telefoane ieftine cu Android. Acestea au în general rezoluţii mai mici ale ecranului şi nu impresionează prin platformele hardware, însă în general te vei putea bucura de aceleaşi funcţii în privinţa aplicaţiilor.

Sursa acestui articol.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.