Telefoane Huawei – preţuri, păreri şi recomandări

Huawei este un producător care acoperă o gamă diversificată de terminale mobile, de la telefoane ieftine până la smartphone-uri de top.

La fel ca aproape orice producător chinez, Huawei a debutat pe piaţă preponderent cu telefoane ieftine, dedicate utilizatorilor cu buget redus.

Pe parcursul timpului, chinezii au început însă să pătrundă şi în segmente de piaţă mai bine cotate, astfel că au lansat smartphone-uri de nivel mediu şi ulterior telefoane de top.

În plus, datorită unor acorduri avantajoase cu operatorii de telecomunicaţii, Huawei a oferit telefoane la preţuri bune pentru abonamente, astfel că popularitatea a crescut rapid, iar producătorul este în prezent pe primele locuri la vânzări. Multe dintre telefoanele companiei sunt terminale dual-SIM, ceea ce a contribuit de asemenea la o creştere de vânzări.

O listă cu cele mai populare telefoane Huawei din România găseşti aici, împreună cu review-uri ale celor care au achiziţionat deja astfel de produse. Dintre acestea, noi îţi recomandăm câteva modele care ne-au atras atenţia în mod special.

Telefoane Huawei ieftine

Dacă ai nevoie de un smartphone Huawei ieftin, caută în special telefoanele din gama Y, adaptate pentru cei care nu alocă un buget prea mare pentru o astfel de achiziţie.

Huawei Y600 – 320 lei

Unul dintre cele mai ieftine telefoane Huawei este Y600, unul potrivit dacă eşti în căutarea unui telefon cu ecran mare. Totuşi, chiar dacă display are 5”, rezoluţia este de numai 480×854 pixeli, în timp ce platforma hardware este asigurată de un chipset Mediatek MT6572 cu procesor dual-core Cortex A7 de 1.3 GHz, 512 MB RAM şi 4 GB de memorie internă.

Huawei Y600

Huawei Y625 – 580 lei

Iţi plac telefoanele cu ecran mare, dar vrei unul ceva mai performant? Îţi recomandăm Huawei Y625, care împrumută numeroase elemente de design şi specificaţii tehnice de la Y600, dar care mizează pe un chipset superior cu procesor quad-core de 1.2 GHz şi, cel mai important, 1 GB RAM. Camera foto are 8 MP, în timp ce acumulatorul Li-Po ajunge la 2.000 mAh.

Huawei Y625

Huawei Y625

Huawei Y6 – 600 lei

Huawei nu a ezitat să folosească un chipset Qualcomm Snapdragon 210 low-end pentru un telefon din această gamă. Y6 iese astfel în evidenţă printr-o platformă hardware uşor mai puternică, cu 2 GB RAM şi conectivitate 4G. Memoria internă este de 8 GB, în timp ce camera foto are 8 MP. Ecranul de 5” a primit de asemenea o îmbunătăţire şi are acum rezoluţie HD 720×1280 pixeli, pe lângă faptul că este IPS.

huawei-03

Huawey Y6

Telefoane Huawei de nivel mediu

În general, gama P este dedicată smartphone-urilor Huawei de nivel mediu, însă aici se strecoară şi alte modele ale producătorului chinez.

Huawei P8 Lite – 1.000 lei

Unul dintre cele mai promovate telefoane din acest segment de preţ este Huawei P8 Lite, care mizează pe un ecran IPS de 5” cu rezoluţie 720×1280 pixeli. Pentru platforma hardware, Huawei a ales un chipset proprietar HiSilicon Kirin 620 cu procesor octa-core Cortex A53 cu frecvenţa de 1.2 GHz, grafică Mali-450MP4, 2 GB RAM şi 16 GB pentru stocarea datelor. Camera foto are 13 MP.

Huawei Ascend P7 – 1.400 lei

Nu este chiar cel mai nou telefon Huawei, însă este unul dintre cele mai populare şi predecesor al lui P8. Astfel, P7 mizează pe un ecran de 5” cu rezoluţie Full HD şi este echipat cu un chipset proprietar HiSilicon Kirin 910T cu procesor quad-core Cortex A9 de 1.8 GHz, 2 GB RAM şi 16 GB pentru date. Acumulatorul Li-Po de 2.500 mAh ar trebui să asigure o autonomie decentă.

Huawei GX8 – 1.630 lei

Cunoscut şi drept G8, Huawei GX8 este un phablet în toată puterea cuvântului, cu un ecran de 5.5” şi rezoluţie Full HD. De data aceasta, chinzezii au optat pentru un chipset Snapdragon 615 cu 3 GB RAM, în timp ce memoria internă ajunge la 32 GB. Acumulatorul, care nu poate fi schimbat prin prisma designului unibody, are o autonomie de 3.000 mAh.

Telefoane Huawei de top

În ultima perioadă, Huawei a lansat o serie de telefoane de top, preponderent în seria Mate.

Huawei P8 – 2.000 lei

În gama de top, P8 are un ecran IPS-NEO cu diagonală de 5.2”, rezoluţie Full HD şi protecţie Gorilla Glass 3, în timp ce platforma hardware este asigurată de un chipset HiSilicon Kirin 930 cu procesor quad-core Cortex-A53 de 2 GHz quad-core Cortex-A53 de 1.5 GHz. Telefonul mizează pe 3 GB RAM şi oferă spaţiu de sotcare de 16 GB, conectivitate 4G de până la 300 Mbps şi o cameră foto de 13 MP cu înregistrate Full HD. Acumulatorul Li-Po are 2680 mAh.

Huawei Mate 8 – 2.900 lei

Dacă vrei să scapi de tabletă şi ai nevoie de un telefon puternic, probabil că Huawei Mate 8 este o soluţie pe care trebuie să o iei în calcul. Cu un display IPS-NEO cu diagonala de 6” şi rezoluţie FullHD, smartphone-ul sau, mai bine zis, phabletul este propulsat de un chipset proprietar HiSilicon Kirin 950 cu procesor quad-core Cortex-A72 de 2.3 GHz şi procesor quad-core Cortex A53 de 1.8 GHz. În plus, telefonul are 3 GB RAM şi 32 GB pentru stocarea datelor, pe lângă senzorul foto de 16 MP cu înregistrare FullHD. Acumulatorul are 4.000 mAh.

Huawei Mate S – 3.100 lei

Huawei Mate S este primul telefon cu funcţie Force Touch, cu ecran capabil să detecteze forţa de apăsare a degetului, însă aceasta este disponibilă pe un număr limitat de terminale. Totuşi, acest lucru nu ştirbeşte din calităţile smartphone-ului cu ecran AMOLED de 5.5” şi rezoluţie FullHD. Dotat cu un chipset HiSilicon Kirin 935 dezvoltat în house, Mate S are 3 GB, 32 GB spaţiu de sotcare şi conectivitate 4G, pe lângă cameră foto de 13 MP cu înregistrate FullHD şi acumulatorul de 2.700 mAh.

Telefoane Huawei cu interfaţă Emotion

La fel ca aproape orice alt producător de telefoane cu Android, Huawei a adoptat o interfaţă proprietară botezată Emoţion UI. Cunoscută şi drept EMUI, aceasta a ajuns la cea de-a patra versiune şi are o grafică foarte asemănătoare cu cea întâlnită la iOS.

Practic, homescreen-urile şi meniurile de setări sunt apropiate cu cele de pe iPhone, însă acest lucru nu a împiedicat utilizatorii să aleagă telefoanele Android ale companiei.

Concluzii

Dacă la început era dedicat doar telefoanelor ieftine, Huawei a ajuns în prezent la o ofertă generoasă de smartphone-uri din cele mai diverse segmente de preţ. Multe dintre ele au funcţii asemănătoare, însă acest lucru este întâlnit la aproape toţi producătorii.

În prezent, telefoanele Huawei se bucură de o popularitate majoră pe teritoriul României, în special datorită unui raport calitate/preţ superior altor branduri cunsocute din domeniu.
Sursa acestui articol.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.