Tipuri de piele utilizate in industria pantofilor

Pentru a alege cele mai bune tipuri de piele pentru orice utilizare sau pentru a cumpăra produse din piele gata făcută, este important să înțelegeți diferitele tipuri de piele produse astăzi și procesele lor. Această terminologie și glosar de piele definesc în termeni generali diferitele tipuri de cereale și procesul lor. Îi încurajăm pe clienți să pună mai întâi întrebări și să se familiarizeze cu acești termeni înainte de a lua orice decizie de cumpărare. Deoarece majoritatea distribuitorilor de produse din piele de astăzi nu au niciodată tăbăcite pielea, nu vă puteți aștepta ca aceștia să cunoască diferența.

  1. Piele Full Grain sau Top Grain Leather (“cel mai bun”)

Acesta este stratul superior al unei bucati de piele care este împărțită în straturi de o mașină de despicare la o grosime diferită. Acest strat exterior va prezenta cicatrici naturale și modele de păr dacă sunt lăsate ca boabe naturale necorectate. Grosimea poate varia în funcție de gabaritul stabilit în momentul împărțirii și aplicației. Ulterior, pieile pot fi colorate și pot fi obținute diferite finisaje de protecție. Indiferent dacă sunt fabricate pentru tapițerie, îmbrăcăminte, încălțăminte sau articole de șelărie, acestea sunt cele mai bune tipuri de piele, deoarece acestea sunt cele mai puternice și mai durabile și mai valoroase straturi de piele.

  1. Cereale corectate sau embosate – (“al doilea cel mai bun”, boabe întregi)

Pieile care au o cantitate excesivă de zgârieturi sau cicatrici sunt prelucrate în continuare prin “corectarea” cerealelor naturale ale unei piele cu grâu integral. După despicarea la grosimea necesară, acest boabe naturale sunt șlefuite sau șlefuite și înlocuite cu un granulat embosat și finisaj pentru a simula diverse modele de celule de păr. Efectul care rezultă va arăta fără cusur, fără a prezenta cicatrici naturale, dar aceasta nu mai este cereala reală sau naturală. Sentimentul sau mână originală a pielii naturale și a durabilității este, de asemenea, redusă cu o granulație sintetică și finisaj. Multe aplicații pentru piele pentru pantofi și genti dama din piele sunt imprimate cu amprente exotice unice pentru a simula aspectul. Acest proces este utilizat în multe articole de îmbrăcăminte și tapițerie, fiind în continuare reprezentat ca “piele cu cereale integrale” care, din punct de vedere tehnic, este acel strat.

3. Suede – (piele funcțională și ieftină)

Cel de-al doilea strat sau strat inferior al pielii rămase după îndepărtarea stratului Full Grain este Suedul Split și va fi căptușit pe ambele părți. Aceste tipuri de piele, de asemenea, vor veni în diferite grosimi în funcție de aplicare. Deoarece acesta este un produs secundar de colorare a pieilor, este mai puțin costisitor și, prin urmare, este utilizat în produse în care nu sunt necesare cereale integrale, cum ar fi pungi de scule, mocasine, îmbrăcăminte din piele de căprioară etc. Acest strat de piele poate fi prelucrat suplimentar prin aplicarea unei sticle fine și celula de păr la o parte a pielii pentru a crea un aspect artificial de piele Full Grain, cunoscut sub numele de “split finite” ascuns. Acest lucru este folosit pe scară largă în mobilier și articole de îmbrăcăminte cu costuri reduse și este reprezentat prin “piele autentică”, care, încă din punct de vedere tehnic, este, deși poate arăta ceva ce nu este.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.