Top filme de animaţie în 2016 – topul desenelor animate

Acest an promite să fie unul interesant din perspectiva filmelor de animaţie care îşi vor face loc în sălile de cinema printre numeroasele filme de acţiune sau filme SF.

Evident, numărul producţiilor de animaţie este semnificativ mai mic decât pentru alte genuri de filme, însă aproape în fiecare lună vei avea ocazia să vezi un astfel de film.

În ultimii ani, filmele de animaţie au început să se adreseze unui public semnificativ mai numeros, inclusiv adulţii fiind încurajaţi să vizioneze o astfel de producţie.

Interesul adulţilor pentru astfel de filme este generat parţial de îmbunătăţirea tehnologiilor de realizare, animaţiile actuale fiind undeva la jumătatea distanţei dintre desenele animate din urmă cu 10 ani şi filmele “reale” din punct de vedere al realizării artistice.

Nu în ultimul rând, subiectele abordate s-au diversificat foarte mult, iar o animaţie poate reprezenta o alternativă viabilă la o comedie uşoară de vară.

Filme de animaţie în 2016:

Iată cele mai interesante filme de animaţie pe care le vei putea urmări la cinema în 2016:

Zootopia – premiera în 4 martie 2016

Zootopia se anunţă a fi una dintre cele mai bune animaţii ale primăverii şi spune povestea oraşului cu acelaşi nume în care animalele triesc în pace. O pace atât de frumoasă, încât o iepuroaică poliţistă ajunge să colaboreze cu un vulpoi care are probleme cu legea. Povestea propriu-zisă începe odată cu dispariţia unei vidre, care va declanşa o operaţiune de căutare din partea ineditei echipe.

Kung Fu Panda 3 – premiera în 18 martie 2016

Genul de animaţie care nu mai are nevoie de nicio prezentare, întrucât este la al treilea film al seriei. De data aceasta, celebrul Po ajunge într-un sanctuar al urşilor pândă, unde puterile maeştrilor în lupte sunt furate de un spirit străvechi. Cum va reuşi Po să rezolve această problemă vor afla în Kung Fu Panda 3. Tot ce-ţi mai putem spune este că Po va fi ajutat de familie pentru a trece peste acest obstacol.

Angry Birds – premiera în 13 mai 2016

Suntem siguri că te-ai jucat măcar o dată Angry Birds pe smartphone-ul tău cu Android sau pe iPhone. Dacă ţi-a plăcut, este foarte posibil să faci o vizită la cinema să vezi filmul cu acelaşi nume, care are o poveste inspirată, desigur, din joc: porcii năvălesc pe insula păsărilor cu scopul de a fura ouăle. De exterminarea porcilor se va ocupa Red, a cărui voce este interpretată de Jason Sudeikis.

Ice Age: Collision Course – premiera în 15 iulie 2016

Ice Age a fost una dintre cele mai apreciate serii de animaţii, însă ultima parte şi-a dezamăgit fanii. Chiar şi aşa, cei de la Twentieth Century Fox Animation au decis să mai acorde o şansă francizei. De data aceasta, Scrat activează o navă zburătoare prăbuşită care declanşează un val de asteroizi asupra Terrei şi în special a locului în care trăiesc Sid, Many şi Diego. Vor reuşi să scape?

The Secret Life of Pets – premiera în 5 august

Viaţa la bloc este mereu plină de surprize, iar animaţia The Secret Life of Pets prezintă aceste lucruri dintr-o altă perspectivă: cea a animalelor. Terrierul Max se trezeşte cu un nou partener de joacă, Duke, un câine care ar fi trebui eutanasiat. Iar problemele nu se opresc aici, pentru că în bloc îşi face apariţia şi Snowflake, un iepuraş alb care pare să ameninţe supremaţia lui Max în bloc.

Kubo and the Two Strings – premiera în 2 septembrie

Animaţiile japoneze se bucură de un succes incontestabil, iar noi îţi dăm un motiv suplimentar să mergi la cinema: vocile personajelor sunt interpretate, printre alţii, de Matthew McConaughey şi Charlize Theron. Animaţia spune povestea lui Kubo, un băiat care pleacă în căutarea armurii tatalului sau pentru a lupta cu zeii şi monştrii apelor atunci când un spirit vrea să se răzbune.

Moana – premiera în 25 noiembrie

Moana este o animaţie în care acţiunea se petrece sub apă şi în care eroina principală care dă numele filmului pleacă în căutarea unei insule legendare cu scopul de a-şi salva familia. În căutările sale, Moana se va întâlni cu semi-zeul Maui, a cărui voce este interpretată de Dwayne Johnson şi care se va oferi să o ajute. Până în prezent, Moana nu a primit un trailer oficial.
Sursa acestui articol.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.