Un fost CEO al Mozilla lansează noul browser Brave

Brave Software

Fost CEO al Mozilla și creatorul JavaScript Brendan Eich a apărut în presă în această săptămână prin lansarea unei noi companii denumită Brave Software. Noua companie administrează un browser open-source denumit Brave. Acesta este disponibil testerilor dar și pentru ochii curioșilor pe sistemele Windows, Mac, iOS și Android.

Potrivit blog-ului lui Eich, noul browser blochează semnalele ad-click, impression tracking și scripturile de analiză a vizitatorilor. Pe paginile web, Brave va insera reclame curate pe spațiile standardizate.

Brave promite o navigare mai rapidă pe internet deoarece blochează serviciile de urmărire și a reclamelor intuitive dar și o navigare mai sigură prin intermediul abilității sale de a bloca reclamele solicitante.

Conform noului browser și al soluțiilor pe care compania le dezvoltă se încearcă o eliminare a reclamelor deranjante prin folosirea unui sistem de publicitate ce permite afișarea reclamelor normale și curate pe site-urile web. Advertiserii pot elimina anumite servicii dubioase de publicitate și pot obține oferte mult mai bune.

Eich susține că 55% din venit va ajunge la publisher, 15% la Brave Software, 15% la cel ce oferă suportul pentru reclame iar utilizatorul browser-ului va primi între 10-15% din acesta. Mai avem de așteptat până o să avem o soluție viabilă finală și vom afla dacă ideea va fi un succes. Pentru mai multe detalii puteți accesa pagina oficială folosind butonul de mai jos:

Vizitează

 
Sursa acestui articol.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.