Un proiect cu impact major in scolile romanesti primeste recunoasterea comunitatii CSR din Romania, fiind premiat pentru Inovare Digitala

A cincea editie a celei mai importante competitii dedicate responsabilitatii sociale corporative, Romanian CSR Awards, si-a desemnat castigatorii. 

Anul acesta, au fost inscrise in competitie un numar record de de proiecte: 124. 

Cei noua membri ai juriului le-au evaluat in functie de impactul si relevanta lor pentru comunitati, de numarul de beneficiari, angajati si voluntari implicati, dar si de eficienta bugetului investit. 

De peste un deceniu, SIVECO sustine implicarea profesorilor in invatamantul virtual

SIVECO Romania a castigat premiul al treilea la categoria Inovare Digitala in CSR pentru initiativa Conferintele Nationale de Invatamant Virtual (CNIV) si Conferintele Internationale de Invatamant Virtual (ICVL) 2003 – 2016, organizate de Universitatea Bucuresti, Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica si Inovare, sub auspiciile Ministerului Educatiei Nationale, evenimente academice cu traditie pe care compania SIVECO le sprijina de 14 ani. 

„Fenomenul” CNIV/ICVL aduce in atentia actorilor din educatia romaneasca si internationala proiecte si cercetari ce implica trendurile educationale curente in domeniul eLearning. 

Profesori din invatamantul superior si preuniversitar, elevi si studenti, cercetatori din mediul academic si privat, dar si din institutele nationale de cercetare, companii implicate in domeniul eLearning, decidenti ai sistemului educational romanesc se reunesc anual in aula unei alte universitati-gazda, pentru a afla sau a-si face cunoscute realizarile, pentru a face schimb de experienta , pentru a discuta proiecte viitoare, constituindu-se intr-o reala si inspirationala comunitate de practica a invatamantului virtual. 

CNIV-ICVL a confirmat statutul de conferinta de top de la prima editie si pana in prezent (14 editii CNIV si 11 editii internationale ICVL). 

De-a lungul timpului, peste 1500 de profesori si cercetatori au inscris lucrari in cadrul conferintei CNIV; mii de profesionisti ai educatiei au participat la prezentari. 

Conferintele ICVL au reunit de-a lungul a 11 editii peste 700 participanti, din tari aflate pe 3 continente. 

CNIV-ICVL a primit si recunoasterea Uniunii Europene, fiind inscrisa de anul acesta in calendarul EU Agenda, la categoria Events in eLearning. 

E important de mentionat ca in agenda UE sunt inscrise doar 8 evenimente romanesti. 

„Proiectele prezentate de comunitatea CNIV din tara sau generate prin colaborare internationala confirma potentialul romanesc in domeniul tehnologiilor IT pentru educatie si cercetare. Biblioteca de lucrari rezultate din aceste conferinte (o parte dintre lucrari avand statut de citare Thomson Reuters!) reprezinta un adevarat tezaur public de cunoastere si unul din izvoarele principale de inspiratie in cercetarea aplicativa din domeniul eLearning atat in Romania, cat si in lume. De aceea, ne bucura cu atat mai mult recunoasterea venita din partea comunitatii CSR si ne onoreaza, pentru ca ne confirma ca suntem pe drumul cel bun in misiunea noastra: soft care conteaza”, declara Radu Jugureanu, directorul departamentului eContent SIVECO Romania

Manifestarile CNIS sunt organizate si conduse de domnul profesor conferentiar universitar Marin Vlada, de la Universitatea Bucuresti si se desfasoara simultan, timp de una sau doua zile la sfarsitul lunii octombrie, perioada in care au loc prezentari si dezbateri, Concursul “Software Educational” (jurizat de profesori si elevi) si Expozitia de produse software, echipamente si produse IT destinate educatiei, cercetarii si inovarii. 

Lucrarile proiecteaza un invatamant al viitorului (care se afla deja aici), vorbesc despre succesul folosirii mediului digital in educatia si formarea profesionala, despre cat de aproape suntem de Virtual Reality Learning (si cat de importante sunt lectiile care folosesc elemente de VR, pentru captarea interesului scolarilor nativi digitali), precum si despre rezultate practice si aplicatii originale.

Sursa acestui articol.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.