google-uptime-2-600x330.jpg
rp_google-uptime-2-600x330.jpg
google-uptime-2-600x330.jpg
rp_google-uptime-2-600x330.jpg

Uptime este încercarea Google de a face din Youtube o experiență socială

Google și-a făcut obiceiul de a lansa o nouă aplicație de mobil la fiecare câteva zile sau săptămâni, iar cea mai nouă poartă numele Uptime.

În urmă cu aproximativ un an, cei de la Google au realizat în cadrul companiei un așa numit incubator de idei. Respectivul proiect era intitulat Area 120 și se reflecta în oferirea posibilității angajaților să lucreze la proiecte proprii 20% din timpul în care se află la muncă. Era nevoie și de o aprobare pentru respectiva inițiativă, dar intenția respectivă și-a atins cu siguranță scopul. A stârnit creativitatea angajaților și a facilitatea dezvoltarea de servicii și aplicații noi.

Primul proiect al Area 120 care s-a reflectat într-o aplicație pe care o putem descărca în variantă finală poartă numele de Uptime. Ancorat în YouTube, utilitarul poate fi descărcat gratuit folosind acest link de Apple AppStore. Ideea care a stat la baza proiectului este de a transforma vizionarea clipurilor de pe YouTube într-o experiență mai socială. De a facilita descoperirea de prieteni noi pornind de la clipurile preferate și de a obține sugestii pentru clipuri interesante de la oameni reali, în loc de algoritmi.

Cu Uptime, poți viziona un clip pe YouTube împreună cu un prieten aflat în celălalt colț al lumii. Puteți comenta amândoi și puteți trimite diverse emoticoane sau stickere pentru a vă manifesta entuziasmul vizavi de ceea ce urmăriți. În același timp, puteți propune diverse clipuri ce ar merita vizionate în continuare.

La prima vedere, Uptime pare o rețea socială construită în jurul vizionării de clipuri, cu mențiunea că facilitează descoperirea de prieteni noi pornind de la interese. În momentul în care cauți un clip nou prin Uptime, vei găsi persoane care și-au arătat interesul pentru același clip.

Având în vedere că este un proiect destul de personal pentru angajații YouTube, te-ai fi așteptat ca acesta să fie lansat prima oară pentru Android. La momentul redactării acestui material însă, nu există nici o informație că Uptime va ajunge vreodată pe smartphone-urile cu platforma companiei.

Sursa acestui articol.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.